van der Horst

Laguna Seca: Eerste IMSA overwinning dit jaar voor Laurens Vanthoor

Earl Bamber en Laurens Vanthoor
Earl Bamber en Laurens Vanthoor
Met hun overwinning in de Total 24 Hours of Spa, hebben Laurens Vanthoor en Earl Bamber hun vertrouwen herwonnen. Dat bleek dit weekend in Laguna Seca. Het duo haalde dit weekend een eerste GT overwinning in de IMSA WeatherTech SportsCar Championship binnen, nadat zij in de eindfase een snel oprukkende Corvette van Jordan Taylor en Antonio Garcia moesten afhouden. Hiermee is de titel bij de GTLM ook beslist nadat de tweede Corvette van Tommy Milner en Oliver Gavin bestraft werd na de race.
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Hoewel Laguna Seca niet het beste circuit is voor de Porsche, nam Vanthoor al van bij de start de tweede plaats in. Later pakte de Limburger ook de leiding over nadat het team een tactisch vroege pitstop deed en zo over de Corvette van Taylor kon springen. Dit kon de Porsche volhouden ondanks een late safety car en constante druk van Garcia. Aan de meet had BamThor uiteindelijk net geen seconde voorsprong op de Corvette #3, terwijl de Corvette #4 als derde geklasseerd werd. Hierdoor zou de titel pas beslist worden in Sebring, maar door een technische inbreuk verloor Millner en Gavin hun podiumplaats, waardoor Taylor en Garcia nu al zeker kampioen zijn in de GTLM-klasse.

Acura Team Penske - Acura ARX-05
Acura Team Penske - Acura ARX-05
In de DPi-klasse waren het Ricky Taylor en Helio Castroneves die met hun Acura Team Penske DPi de overwinning behaalden nadat het team een tactische beslissing nam. Nochtans was het de zusterwagen van Dane Cameron en Juan-Pablo Montoya die aan de leiding reed, maar met het oog op de titel, besloten zij om in de laatste bocht de posities te wijzigen. De Whelen Engineering Racing Cadillac van Pipo Derani en Felipe Nasr - tevens nog een kandidaat voor de titel - eindigde als derde. Hierdoor vat het Amerikaans/Braziliaans duo de Mobil 1 12H Sebring aan met een voorgift van 2 punten op de Cadillac van Wayne Taylor Racing en 9 punten op de rode Cadillac, waar alleen Derani nog kans maakt op de titel bij de piloten. Dat terwijl in LMP2-klasse de titel al zeker naar PR1/Mathiassen Motorsports gaat, gezien zij als enige in de klasse aan de start kwamen.

In GTD was het de Meyer Shank Racing with Curb-Agajanian Acura van Mario Farnbacher en Matt McMurry, die met de overwinning aan de haal ging, voor de Turner Motorsport BMW van Bill Auberlen en Robby Foley en de tweede Acura van Meyer Shank Racing met Alvaro Parente en Misha Goikhberg achter het stuur. Hiermee pakken Farnbacher en McMurry de leiding over in de tussenstand, maar de Sprint Cup - waar alleen de korte races tellen - ging naar de AIM Vasser Sullivan Lexus en Aaron Telitz.

Foto's: Porsche AG - IMSADit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 2 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Laguna Seca.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons