van der Horst

Laguna Seca: Fenomenale overwinning voor Jan Heylen - Acura 1-2 in DPi

Ryan Hardwick en Jan Heylen
Ryan Hardwick en Jan Heylen
Dit weekend stond de manche van het IMSA WeatherTech Sportscar Championship in Laguna Seca op het programma. Jan Heylen kwam dit weekend weer uit op de Wright Motorsports Porsche en de Gelenaar had een topdag. Samen met Ryan Hardwick pakte Heylen de overwinning in de GTD-klasse op een fenomenale wijze. Bij de DPi's werd het een strijd tussen de Acura's, waar Wayne Taylor Racing met de winst ging lopen.
  • Powercars
Nochtans verliep het eerst niet goed bij de kwalificaties voor de blauwe Porsche van onze landgenoot. Hardwick geraakte niet verder dan de elfde tijd. De Amerikaan startte de race ook en eens hij zijn rijtijd voldaan had, kreeg Heylen het commando over de wagen. Op twee uur tijd maakte de Gelenaar acht plaatsen goed om uiteindelijk met vijf seconden te winnen van de CarBahn with Peregrine Racing Lamborghini van Rober Megennis en Jef Westphal. Robby Foley en Bill Auberlen eindigden met de Turner Motorsport BMW als derde. Ook Maxime Martin was weer van de partij met de Heart of Racing Aston Martin, samen met Roman de Angelis eindigde hij als zevende.

Wayne Taylor Racing - Acura ARX-05 DPi
Wayne Taylor Racing - Acura ARX-05 DPi
In DPi was het Acura wat de klok sloeg. Ricky Taylor voerde het commando aan voor Wayne Taylor Racing en behield deze zonder problemen gans de race vast. Het exemplaar van Meyer Shank Racing kon even de leiding overnemen, maar lang duurde het niet vooraleer Filipe Albuquerque terug de kop nam. Van daaruit bleef de blauw-zwarte Acura zonder problemen aan de leiding. Oliver Jarvis en Tom Blomqvist eindigden als tweede voor MSR, terwijl de Action Express Racing Cadillac van Pipo Derani en Tristan Nunez het podium vervolledigde.

Pfaff Motorsports - Porsche 911 GT3-R
Pfaff Motorsports - Porsche 911 GT3-R
In GTD Pro pakte Pfaff Motorsports weerwraak na hun speciale opgave in Long Beach. Mathieu Jaminet en Matt Campbell reden van start tot finish aan de leiding en bleven een halve minuut voor op de VasserSulivan Lexus van Jack Hawksworth en Ben Barnicoat. Connor De Philippi en John Edwards eindigden als derde met hun BMW M4 GT3. In LMP2 ging de overwinning naar John Farano en Louis Deletraz voor Tower Motorsports. Ook zij hadden een stevige voorsprong op Dwight Merriman en Ryan Dalziel, die uitkomen voor Era Motorsport. Juan-Pablo Montoya en Henrik Hedman voor DragonSpeed USA vervolledigden het podium.

Foto's: IMSADit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 2 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Laguna Seca.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons