van der Horst

Laguna Seca: tweede overwinning voor Nissan - Vanthoor net tekort voor overwinning in GTLM

Pipo Derani - Tequila Patrón ESM
Pipo Derani - Tequila Patrón ESM
Pipo Derani en Johannes van Overbeek hebben hun tweede zege van het seizoen binnen. De Tequila Patrón Nissan moest als laatste starten door dat van Overbeek ziek de kwalificaties aan zich voorbij moest laten gaan. Nadat van Overbeek, die nog een ongeval in de eerste ronde kon ontwijken, de wagen overgaf aan Derani, schoof de Braziliaan geleidelijk aan op zodat hij op 35 minuten van het einde de leiding kon overnemen. Aan de meet hield de gifgroene Nissan 10 seconden over op de CORE Autosport Oreca van Jon Bennett en Colin Braun en 13 tellen op de Acura van Dane Cameron en Juan Pablo Montoya. Dankzij de tweede plaats van de CORE Autosport Oreca komen zij op vier punten van kampioenschap leiders Felipe Nasr en Eric Curran waardoor alles nog open ligt richting de laatste manche: Petit Le Mans.
  • Dreamdrive
BMW Team RLL - BMW M8 GTE
BMW Team RLL - BMW M8 GTE
In de GTLM is het BMW die de laatste wedstrijden uit onverwachte hoek komt. Ook deze keer is het Connor de Philippi en Alexander Sims die met de overwinning ging lopen. Toch was het uiteindelijk diegene die het beste met zijn benzine kon omgaan. BMW was op weg om een dubbel te realiseren tot dat John Edwards op 8 minuten van het einde binnen reed om nog een late splash en dash te doen. Hierdoor kreeg de Philippi, die het overigens 77 minuten uithield met deze tank, de overwinning in zijn schoot geworpen. Achter de BMW was het Laurens Vanthoor die een gelijkaardige strategie uitvoerde als de BMW maar toch net geen drie seconden te kort kwam om op het hoogste schavotje te eindigen. Op een derde plek eindigde kampioenschapsleiders Jan Magnussen en Antonio Garcia met hun Corvette, die voor een veilige strategie opteerde en waardoor zij nu een voorsprong hebben van 9 punten op Richard Westbrook en Ryan Briscoe, die niet verder kwamen dan een zesde plaats.

Katherine Legge en Alvaro Parente
Katherine Legge en Alvaro Parente
In de GTD ging de overwinning naar Alvaro Parente en Katherine Legge met de Acura NSX GT3. Brits/Portugese entente lag na de laatste pitstop met nog halfuur op de klok op een vierde plek, maar Parente zette door en op tien minuten van het einde pakte de Portugees de leiding over om uiteindelijk vijf seconden over te houden aan de finish op de Park Place Motorsport Porsche van Patrick Lindsey en Jörg Bergmeister en op de Riley Motorsports Mercedes van Ben Keating en Jeroen Bleekemolen. Hierdoor komt Legge op zes punten van leiders Bryan Sellers en Madison Snow, die net een seconde te kort kwamen voor het podium. Met andere woorden, alles zal beslist worden op Road Atlanta.

Foto's: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 10 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monterey Grand Prix.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons