van der Horst

Laguna Seca: tweede winst op rij voor Laurens Vanthoor en Zach Robichon

Pfaff Motorsports - Porsche 911 GT3-R
Pfaff Motorsports - Porsche 911 GT3-R
Laurens Vanthoor zit in een flow. Na zijn overwinning samen met Zach Robichon op Road America, deed de Hasselaar het nog eens over in Laguna Seca. Robichon parkeerde de Pfaff Motorsports Porsche op een zesde plaats na de kwalificaties, maar op meer dan een uur van het einde van de race nam Vanthoor de leiding van de wedstrijd over en die hij niet meer afgaf. Hierdoor schuift het duo ook op in het klassement van het kampioenschap.
  • Heinz Performance
Nochtans was het de Turner Motorsport BMW van Bill Auberlen en Robby Foley die in het begin constant aan de leiding reed, maar een trage stop zorgde ervoor dat zij de kans op winst konden vergeten. Hierdoor kreeg Vanthoor een vrijgeleide naar de winst. Aan de meet had hij 5.5 seconden voorsprong op de Paul Miller Racing Lamborghini van Bryan Sellers en Madison Snow, terwijl Trend Hindman en Patrick Long de Wright Motorsports Porsche op een derde plaats parkeerden. In de tussenstand springen Vanthoor en Robichon naar een tweede plaats met maar 27 punten achterstand op het duo Auberlen/Foley.

Filipe Albuquerque en Ricky Taylor
Filipe Albuquerque en Ricky Taylor
De algemene winst ging naar het duo Filipe Albuquerque en Ricky Taylor in de Wayne Taylor Racing Acura. Het duo kreeg een vrijgeleide nadat de Meyer Shank Racing Acura wederom een foute tactiek hanteerde en benzine moest sparen, waardoor Wayne Taylor Racing richting naar hun derde overwinning van het seizoen kon rijden. Tweede eindigden Renger van der Zande en Kevin Magnussen in de Chip Ganassi Racing Cadillac, die in de laatste minuten het duo Felipe Nasr en Pipo Derani in de Action Express Racing Cadillac voorbij geraakten en zo het Braziliaans duo degradeerde naar een derde plaats.

In GTLM won Corvette voor het eerst sinds 2014 op het Californische circuit. Nick Tandy en Tommy Milner konden profiteren van snel werk van hun pitcrew, waardoor zij voor de zusterwagen van Antonio Garcia en Jordan Taylor bleven en zo hun eerste overwinning van het seizoen behaalden. De WeatherTech Racing Porsche van Cooper MacNeil en Matt Campbell eindigde als derde, maar vormde nooit een gevaar voor de Corvettes. In de laatste klasse, de LMP2's, ging de overwinning naar de PR1/Mathiasen Motorsports Oreca van Ben Keating en Mikkel Jensen.

Foto's: Porsche AG - IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 13 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Laguna Seca.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons