van der Horst

Laguna Seca: VOLT Racing wint - Podium Denis Dupont in TCR Michelin Pilot Challenge

VOLT Racing - Aston Martin Vantage GT4
VOLT Racing - Aston Martin Vantage GT4
Vorig jaar mocht Denis Dupont debuteren in de IMSA Michelin Pilot Challenge, maar dat verliep allesbehalve vlekkeloos bij Van der Steur Racing. Dit seizoen werd onze landgenoot, die naar Canada verhuisde, vervangen bij het team van Rory Van der Steur, maar dit weekend kreeg Dupont een herkansing bij Belgard & Techniseal Racing. Eentje die hij met beide handen aanpakte en zaterdag het podium behaalde.
  • Skylimit Events
Nochtans moest de Audirijder van ver terugkomen, maar met de nodige full course cautions kon onze landgenoot in het laatste kwart van de race zich terug opwerken naar de top drie. Vooraan viel ook nog de Road Shagger Racing Audi weg, waardoor Roy Block en Tim Lewis Jr. de overwinning behaalden met de KMW Motorsports with TMR Engineering Alfa Romeo. Achter de Italiaanse wagen leek de Van der Steur Racing Hyundai naar de tweede plaats te rijden, maar dat was buiten Dupont gerekend, die in de laatste ronde voorbij zijn voormalige werkgever reed richting de tweede trede van het podium.

In de GS-klasse ging de winst richting VOLT Racing, waar Trent Hindman en Alan Brynjolfson met hun Aston Martin de RS1 Porsche van Stevan McAleer en Alexandre Premat achter zich hielden. De derde plaats ging naar de Riley Motorsports Toyota van Alfredo Najri en Thiago Camilo.

Foto: IMSADit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 1 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Laguna Seca.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons