van der Horst

Laguna Seca: Wederom dominantie van BMW - pech voor Laurens Vanthoor

Bruno Spengler
Bruno Spengler
Gisteren werd de tweede manche van de IMSA iRacing Pro Series afgewerkt op het circuit van Laguna Seca en net als in Sebring waren de BMW's oppermachtig. Bruno Spengler zette ook deze manche op zijn naam, hij ging Shane van Gisbergen en Nicky Catsburg vooraf. Deze week was Laurens Vanthoor voor de eerste keer aanwezig in de virtuele IMSA series, maar net als bij zijn eerste deelname tijdens de Porsche eSuperCup kende hij een moeilijke race.
  • Prospeed Competition
In tegenstelling tot Sebring was van de dominantie van BMW nog niets te merken tijdens de kwalificaties. De pole werd namelijk behaald door Rodrigo Pflucker met een Ford GT. Hoewel de Braziliaan in de wedstrijd lang de leiding had, verloor hij die bij de pitstops aan Spengler. Die kwam nog even onder druk van Philipp Eng, maar door een fout van de Oostenrijker reed Spengler zonder problemen richting zijn tweede winst in de virtuele series. Dat het Beierse merk dit even serieus neemt als echt racen viel op in de resultaten: maar liefst vijf BMW's eindigden in de top 10.

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor was voor de eerste keer ook van de partij, maar net als bij zijn eerste deelname in de Porsche eSupercup had hij het geluk niet mee. Tijdens de kwalificaties werd hij eerst gehinderd, waardoor hij in het midden van het veld moest starten en op de koop toe werd hij in de eerste ronden van de race aangetikt waardoor de kans op een goed resultaat uitbleef. De Hasselaar eindigde uiteindelijk op een 25ste plaats.

Foto's: BMW Motorsport - Porsche Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op vrijdag 17 april 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons