van der Horst

Lamborghini Gallardo GT3 van NSC Motorsports zegeviert op de Nürburgring

Verstraete-Dubois - NSC Lamborghini Gallardo GT3
Verstraete-Dubois - NSC Lamborghini Gallardo GT3
Na de zware crash tijdens de eerste BRCC wedstrijd in het kader van het New Race Festival op Circuit Zolder, werd de Lamborghini Gallardo GT3 van NSC Motorsports in ijltempo terug opgebouwd in de ateliers van Reiter Engineering. Thomas Enge keurde na een doorgedreven test de wagen opnieuw goed voor dienst en na de noodgedwongen forfait tijdens de Trophée de Bourgogne besloot teameigenaar Thierry Verstraete om de wagen in te schrijven op de Nürburgring voor het tweede raceweekend van de Supercar Challenge.
Thierry Verstraete: “Ondanks de zware schade heeft Reiter Engineering een prima job gedaan. Vanaf de eerste meter voelde de wagen opnieuw zeer goed aan en dat resulteerde in het feit dat Pieter Dubois tijdens de kwalificatie meteen de pole position realiseerde in Divisie GT. We werden ook tijdens het weekend opnieuw ondersteund door Reiter Engineering via ingenieur Ed Turner”.

Podium Divisie GT - SCC Nürburgring
Podium Divisie GT - SCC Nürburgring
De eerste manche op zaterdag over een uur wedstrijd werd een droomscenario voor NSC Motorsports. Syntix-rijder Pieter Dubois ging er als een speer vandoor en kon de wagen met een mooie voorsprong doorgeven aan Thierry Verstraete. Deze deed wat er van hem werd verwacht en parkeerde de Lamborghini netjes op de hoogste trede van het ereschavotje. De eerste zege was zodoende een feit voor NSC Motorsports. Maar veel had Thierry niet over aan de eindmeet met een jagende Jonckheere achter zich in de Ferrari 458 GT3 van Curbstone FMA.

Verstraete-Dubois - NSC Lamborghini Gallardo GT3
Verstraete-Dubois - NSC Lamborghini Gallardo GT3
Tijdens de tweede manche van het weekend op zondag liet Thierry Verstraete zich verrassen in het startgewoel. De West-Vlaming had geen goed zicht op de startlichten en ging iets te laat op het gas. Hierdoor verhuisde hij naar de zesde plaats in Divisie GT en uiteindelijk, na een knappe inhaalrace van ondermeer Pieter Dubois werd het duo vierde op een zucht van het podium. Ditmaal waren de rollen omgekeerd en was het de beurt aan de NSC Lamborghini om de Ferrari van Curbstone FMA op te jagen. Het verschil aan de meet bedroeg zes seconden.  Tijdens de tweede manche lukt Dubois wel de snelste wedstrijdronde.

“We zijn uiteraard zeer tevreden met de uitslag en het feit dat de Lamborghini opnieuw tot in de puntjes werd heropgebouwd”, gaat Thierry Verstraete verder. “Enige minpuntje was dat ik totaal niet vertrouwd was met de Nürburgring en dat heeft ons wel wat seconden gekost. De bedoeling is dat ik constant progressie boek met de Lamborghini en dat gevoel had ik niet na het weekend. Ik ben uiteraard wel tevreden met deze nieuwe ervaring en de volgende keer dat we op de Nürburgring rijden beschik ik dus over de nodige opgedane ervaring”.

Verstraete-Dubois - NSC Lamborghini Gallardo GT3
Verstraete-Dubois - NSC Lamborghini Gallardo GT3
“We maken ons nu op voor de volgende wedstrijd van de Supercar Challenge in Francorchamps, en daar hebben we uiteraard een pak meer ervaring. Met de Lamborghini Gallardo GT3 moeten we daar in staat zijn om opnieuw te hengelen naar de overwinning. Los van de klap op Circuit Zolder, ben ik zeer tevreden met de huidige gang van zaken. Dit is nog maar het derde raceweekend dat we aansneden met de Lamborghini en met de tweede plaats tijdens de finale van het Syntix Winter Endurance Kampioenschap en nu een overwinning in de Supercar Challenge scoren we naar mijn mening een mooi gemiddelde”, besluit een tevreden Thierry Verstraete.

www.nsc.cx
Pers NSC MotorsportsDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op dinsdag 27 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons