van der Horst

Lamborghini Huracan maakt volgend jaar mogelijk wederoptreden in Belcar

Semspeed - Lamborghini Huracán ST EVO
Semspeed - Lamborghini Huracán ST EVO
Na de deelname van de Lamborghini Huracán aan de 24 Hours of Zolder 2017, zien we bij de Belcar-race dit weekend opnieuw een exemplaar van de Stier uit Sant'Agata Bolognese present tekenen. Het betreft ditmaal een wagen van Semspeed, ingezet door en voor Benoît en François Semoulin. Autosport.be sprak met eerstgenoemde landgenoot over de motieven voor de inschrijving en de plannen voor de toekomst.
Semspeed Racing - Lamborghini Super Trofeo
Semspeed Racing - Lamborghini Super Trofeo
"We hebben deze wagen in april ontvangen, maar tot dusver hebben we er slechts een tweetal sessies mee afgewerkt", vertelt Benoît Semoulin breedlachs aan Autosport.be. "Voor ons is het dit weekend een kwestie van zoveel mogelijk informatie te vergaren en zoveel mogelijk bij te leren. Het worden dit weekend de allereerste competitiekilometers met de wagen, dus echt veel doelen hebben we ons niet gesteld. Het team moet ervaring opdoen met het oog op volgend jaar, net als de rijders. Het is een zeer indrukwekkende wagen om mee te rijden, een stap omhoog ten opzichte van het verleden. We hebben dus enorm veel te leren."

Semspeed Racing - Lamborghini Super Trofeo
Semspeed Racing - Lamborghini Super Trofeo
"Voor volgend jaar bekijken we nog de mogelijke plannen. We hebben tegen dan twee exemplaren van deze wagen, waarvan we met één wagen mogelijk het Belcar Endurance Championship betwisten, terwijl we ook richting de Supercar Challenge en de Lamborghini Super Trofeo Europe kijken. Het blijft echter afwachten, laten we eerst dit weekend doorkomen om dan te kijken wat er in de toekomst mogelijk is. Stapje voor stapje, maar het hoofddoel is ons amuseren!"

Foto's: Martijn Wouters & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 29 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Racing Festival.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons