van der Horst

Lamborghini lanceert eigen eSports-kampioenschap

The Real Race
The Real Race
Nadat er in de laatste drie maanden al veel eSports-kampioenschappen op poten waren gezet, zowel voor profs als voor simracers, besloot Lamborghini om ook een eerste stap te wagen in het hele eSports-gebeuren. Vanaf dit weekend vindt namelijk The Real Race plaats, een kampioenschap uitsluitend voorbehouden aan Lamborghini's en betwist op het platform Assetto Corsa Competizione tijdens de komende vijf weekends. Het is nog maar de derde constructeur die een eigen kampioenschap opzet, en het leuke eraan is: u kan ook zelf deelnemen.
  • Shopa
Wie vanaf vandaag inschrijft, krijgt gratis toegang tot ACC om deel te nemen aan de kwalificaties - die plaatsvinden van vrijdag tot donderdag - voor de eerstkomende race volgende week zondag. Dat format zal zich daarna nog vier keer herhalen en verschillende circuits bezoeken die op dit moment op het platform te vinden zijn. Tijdens het eerste weekend staat Monza gepland, om daarna nog Spa,de  Nürburgring, Suzuka en tot slot Laguna Seca te bezoeken. Tijdens die races is het dan ook belangrijk op welke plaats u eindigt, aangezien er daarna nog een finale gepland is.

Die finale zal plaatsvinden in het hoofdkwartier van Lamborghini zelf, in Sant'Agata Bolognese op 18 september. Daar zullen de top 3 van het eerste en het laatste weekend en de top 2 van weekends twee, drie en vier het live tegen elkaar opnemen. De top 3 van die finale zal drie dagen lang vertoeven met de Lamborghini-fabriekspiloten en krijgt ook de kans om met een racewagen van de constructeur rond te rijden. Is uw interesse aangewakkerd? Schrijf u dan zeker in via deze site.

Foto: LamborghiniSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT3 op vrijdag 29 mei 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons