van der Horst

Lamborghini mikt op een wagen per kampioenschap

Lamborghini LMDh
Lamborghini LMDh
Terwijl dit jaar sommige nieuwe LMDh's of al geracet hebben, of nog aan het seizoen moeten starten, is men bij Lamborghini volop bezig met de voorbereiding om volgend seizoen bij dit gezelschap aan te sluiten. Tijdens de Rolex 24 at Daytona werd er aan Sportscar365 bevestigd dat men twee LMDh wagens zal inzetten in 2024. Beide wagens zullen aanwezig zijn in Le Mans maar worden gesplitst over het FIA WEC en IMSA voor de rest van het seizoen.
Het merk uit Sant'Agata Bolognese zal als enige met een Ligier-chassis aan de start verschijnen en is nu in volle opbouw richting 2024. Volgens Giorgio Sanna, hoofd van de motorsport-afdeling bij Lamborghini, wordt er gemikt op het begin van de zomer voor de eerste testkilometers, eerst in Europa en daarna in Amerika. Doel is uiteindelijk om een wagen in te zetten in zowel de IMSA Michelin Endurance Cup als het FIA WEC, beiden gerund door Iron Lynx. Maar of het merk volgend jaar de Rolex 24 at Daytona of de start van het FIA WEC in Qatar zal halen, is voorlopig niet zeker. Wel is het de bedoeling om eventueel in 2025 uit te breiden naar twee wagens in het FIA WEC en Daytona.

Hetzelfde geldt voor de rijdersbezettingen. Inmiddels werden Mirko Bortolotti, Andrea Caldarelli en Romain Grosjean bevestigd, wat betekent dat er zeker nog drie piloten moeten worden genomineerd.  Ook is er nog geen zekerheid wie welk programma zal afwerken. Dat wordt pas eind dit jaar duidelijk.

Foto: Lamborghini Squadra CorseDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op vrijdag 3 februari 2023.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons