van der Horst

Lamborghini SC63 debuteert tijdens IMSA-testdagen

Lamborghini SC63
Lamborghini SC63
Volgende week staan de eerste testdagen van het IMSA Weathertech Sportscar Championship op het circuit van Daytona gepland. Volgens de eerste berichten worden er maar liefst veertig wagens verwacht, met ook een verrassing: de Lamborghini SC63. De gloednieuwe LMDh maakt zo zijn eerste publieke optreden, al is dat meer voor BoP-gerelateerde redenen, aangezien de bolide pas midden maart in Sebring zijn racedebuut op Amerikaans grondgebied maakt.
Naast de Lamborghini zakken nog acht andere wagens uit de GTP-klasse af naar het zonnige Florida. Enkel de Porsche van JDC-Miller Motorsports en Proton Competition ontbreken op het appel. In GTD-Pro zal de tegenstand zich voor het eerst kunnen meten tegen de gloednieuwe Corvette Z06 GT3.R, Ford Mustang GT3 en de evolutie van de Aston Martin Vantage GT3. Ook hier zijn de meeste wagens aanwezig, op de McLaren van Pfaff Motorsports na. Tot slot komen ook acht LMP2's en achttien GTD's in actie.

De testweek zal bestaan uit vier dagen, waarbij de eerste op woensdag voorbehouden is voor GTP en LMP2. Op donderdag zijn drie testsessies voorzien voor alle categorieën, terwijl GTD Pro en GTD op vrijdag en zaterdag de testweek zullen afsluiten.

Foto: Lamborghini Squadra CorseDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 2 december 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons