van der Horst

Lamborghini stelt de SC63 officieel voor

Lamborghini SC63
Lamborghini SC63
Tijdens het Goodwood Festival of Speed viel het doek van de gloednieuwe Lamborghini LMDh: de SC63. Hiermee keert het Italiaanse merk terug naar de topklasse in Le Mans en zal het ook richting de IMSA Michelin Endurance Cup trekken vanaf 2024 onder hoede van Iron Lynx. Hiermee zitten we nu al aan zes merken die hun LMDh's officieel gepresenteerd hebben.
  • Hamofa Performance
Lamborghini SC63
Lamborghini SC63
De wagen, gebouwd op een chassis van Ligier, zal gevoed worden door een 3.8 liter V8-motor, in combinatie met de elektrische componenten die verplicht zijn voor alle LMDh's. Overigens is Lamborghini de eerste die Ligier gebruikt als chassisbouwer, gezien de overige constructeurs - Dallara, Oreca en Riley - instaan voor andere merken. Hierdoor had het Italiaanse merk ook veel inspraak bij de bouw van de wagen, waarvoor men ook rekende op hun eigen design departement, Centro Stile.

Lamborghini SC63
Lamborghini SC63
Iron Lynx zal de wagens zowel in het FIA WEC als in de IMSA Michelin Endurance Cup onder hun hoede nemen en krijgen daarbij al zeker vier piloten ter beschikking. Zo rekenen zij op fabriekspiloten Andrea Caldarelli en Mirko Bortolotti, aangevuld met Daniil Kvyat en Romain Grosjean. Daar zullen nog zeker twee extra piloten bijkomen, die dit jaar nog bekend gemaakt worden. Hiermee zitten we volgend jaar aan zes merken die met een LMDh aan de start zullen verschijnen, al is Lamborghini tot nog toe de laatste die officieel zal toetreden tot de topklasse in beide kampioenschappen.

Foto's: Lamborghini Squadra Corse



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op donderdag 13 juli 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons