van der Horst

Lamborghini stelt EVO 2-versie van Super Trofeo Huracán voor

Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO2
Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO2
Lamborghini Squadra Corse heeft nu al de EVO 2-versie van de Huracán Super Trofeo voorgesteld die vanaf 2022 in alle Super Trofeo series zal gebruikt worden. Vooral het uitzicht en de aerodynamica werden onder handen genomen om de wagen efficiënter te maken en een meer agressieve look te geven.
Het design van het koetswerk van de wagen bevat futuristische elementen die later ook terug te vinden zullen zijn in de toekomstige productiemodellen. Zo werden de luchthappers vooraan volledig hertekend en werden er high-intensity full LED-lichtblokken in de voorzijde geïntegreerd. De achterzijde werd grotendeels open gelaten en voorzien van achterlichten die refereren naar die van de mythische Countach. Achter op de wagen prijkt een grote achtervleugel. Het remsysteem werd verbeterd waarbij de remschijven vergroot werden van 380 naar 390 mm.

De motor blijft dezelfde als bij de EVO-versie, een atmosferische V10 met een cilinderinhoud van 5,2 liter die 620 pk levert gekoppeld aan een sequentiële X-Trac versnellingsbak. De aandrijving gebeurt op de achterwielen. De prijs van de wagen zal rond de 250 000 euro liggen, taksen niet inbegrepen. Een kit wordt beschikbaar gesteld om de huidige EVO-versies om te bouwen naar de EVO2 specificaties.

Foto: Lamborghini Squadra Corse
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Lamborghini Super Trofeo op woensdag 26 mei 2021.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons