van der Horst

Lamborghini Super Trofeo: Klasse podium voor Van der Horst - Pech voor Lagrange

Van der Horst Motorsport - Blancpain Lamborghini Super Trofeo
Van der Horst Motorsport - Blancpain Lamborghini Super Trofeo
In het kader van de Blancpain GT Series Endurance Cup wordt dit weekend op de omloop van Monza ook de eerste twee races verreden voor de Lamborghini Super Trofeo. Enkele bekende gezichten zoals uittredend kampioen in de Lamborghini Cup, Gerard Van der Horst en teamgenoot en vice-kampioen William van Deyzen komen er aan de start. Ook nieuwkomers Niels Lagrange en Pieter Vanneste tekenen paraat in de ProAm Cup
  • Qvick Motors
Niet minder dan 35 identieke Lamborighini's verdrongen zich op het tracé van Monza voor het eerste treffen van het nieuwe seizoen. Tijdens de kwalificaties waren de 18-jarige Nederlander Rik Breukers en amper 17-jarige Venozolaan Jonathan Cecotto, zoon van motor- en auto legende Johnny Cecotto, de snelste trainers. De ploegmaat van Breukers, Axcil Jefferiesn, ging in de race na de verplichte pitstop als eerste over de meet terwijl Cecotto genoegen moest nemen met de vierde plaats na Grenier en Abbate.

Niels Lagrange & Pieter Venneste - Lamborghini Super Trofeo
Niels Lagrange & Pieter Venneste - Lamborghini Super Trofeo
Niels Lagrange vertrok in zijn eerste race met de Lamborghini op de 15de stek, klom op tot de 11de stek, maar kwam per ongeluk in aanraking met de knop van de pitline limiter. Hierdoor verloor hij enkele plaatsen en liet de wagen aan Pieter Vanneste in 14de positie. Ook voor de West-Vlaming was het zijn eerste ervaring met de snelle Italiaanse bolide en na een uitstap in de kattenbak verhuisde hij naar de 26ste plaats om nadien nog als 22ste onder de geblokte vlag te duiken en een 7de plaats in ProAM klasse. Morgen mogen beiden trachten om beter te doen, want de chrono's zitten in de goede richting.

Van der Horst voor van Deyzen
Van der Horst voor van Deyzen
Naast de Nederlandse winnaar Breukers zagen we met Gerard Van der Horst nog een Nederlander die naar het podium mocht. De uittredende kampioen in de Lamborghini Cup had het lastig om mee te strijden voor de zege. Deze ging naar Dilanta Malagamuwa voor Antonios Vossos en het Nederlandse duo Van der Horst en van Deyzen, beiden onderweg met de bolides van Van der Horst Motorsport.

Foto's: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Lamborghini Super Trofeo op zaterdag 22 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons