van der Horst

Lamborghini Super Trofeo Europe kalender bijna rond

Start race 1 Spa-Francorchamps
Start race 1 Spa-Francorchamps
Na de Lamborghini Super Trofeo World Finals in Portimão gaf de organisatie van de Super Trofeo ook de kalenders vrij voor hun drie kampioenschappen in 2023. Al is er wel een opvallende verandering op vlak van de Europese kalender. Voorheen reed men exclusief in het voorprogramma van de GT World Challenge Europe races, maar volgend jaar start het seizoen in het voorprogramma van de European Le Mans Series.
Het seizoen start op Italiaanse bodem, namelijk in Imola. Daar zal men tijdens de manche van de ELMS mee het voorprogramma kleuren. Vanaf dan keert men terug naar de GTWC Europe, met wedstrijden in Paul Ricard en de Crowdstrike 24 Hours of Spa. Dan trekt de serie na de zomerstop richting Valencia om dan in oktober nog een wedstrijd af te werken. Waar deze zal plaats vinden is nog niet gekend, maar gezien de periode trekt men oftewel richting Zandvoort of Portimão.

Gerard Van der Horst - Van der Horst Motorsport
Gerard Van der Horst - Van der Horst Motorsport
Tot slot eindigt het seizoen met de World Finals in november. Giorgio Sanna, hoofd van de motorsportdivisie bij Lamborghini, had graag gehad om deze te houden buiten Europa. Dat is helaas niet gelukt, want het slot zal plaatsvinden in Europa, meer bepaald in Vallelunga, waar men ook al de finale afwerkte in 2018. Daarnaast werden de kalenders van zowel Noord-Amerika als Azië bekend gemaakt. De eerste serie zal net zoals de vorige jaren in het voorprogramma van het IMSA verschijnen, terwijl het Aziatisch kampioenschap terugkomt na drie jaar afwezigheid vanwege de corona pandemie. Overigens blijft dit laatste kampioenschap niet alleen in Azië, want er staat ook een trip naar Australië gepland.

Kalender Lamborghini Super Trofeo Europe:
5 - 7 mei: Imola
2 - 4 juni: Paul Ricard
29 juni - 1 juli: Spa-Francorchamps
15 - 17 september: Valencia
oktober: TBA
16 - 17 november: Lamborghini World Final in Vallelunga

Foto's: Racingpixels



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Lamborghini Super Trofeo op zondag 6 november 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons