van der Horst

Lamborghini Super Trofeo Europe ook in 2019 in voorprogramma 24H Spa

Leipert Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
Leipert Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
Volgend jaar zal de Lamborghini Super Trofeo weer betwist worden op drie continenten, Europa, Azië en Amerika. Het Europese luik omvat zes manches waaronder opnieuw twee races in het voorprogramma van de 24Hours of Spa. Nieuw is dat de Super Trofeo voor het eerst naar het Circuit van Zandvoort trekt. Vijf van de zes manches vinden plaats in het kader van een Blancpain GT Series weekend.
  • Prospeed Competition
Gerard Van der Horst - Van der Horst Motorsport
Gerard Van der Horst - Van der Horst Motorsport
Het Lamborghini Super Trofeo Europe seizoen vat aan in mei op het circuit van Silverstone waarna het richting Misano in Italië gaat. Een nieuwigheid op de kalender is het circuit van Zandvoort dat de derde manche ontvangt en dit midden juli wanneer ook de Blancpain GT Sprint Cup afzakt naar het duinencircuit. Eind van diezelfde maand is het de beurt aan het Circuit Spa-Francorchamps waar opnieuw in het kader van de 24 Hours of Spa gereden wordt. De Nürburgring staat eind augustus op de planning terwijl voor de slotmanche nog een locatie gezocht wordt.

Aan het verloop van het weekend wordt niet geraakt met twee kwalificatiesessies van 20 minuten en twee races over 50 minuten. Voordien zijn er nog twee vrije sessies van ieder 60 minuten voorzien.

Lamborghini Super Trofeo Europe 2019:

11-12 mei: Silverstone
29-30 juni: Misano
13-14 juli: Zandvoort
26-27 juli: Spa-Francorchamps
31 augustus-1 september : Nürburgring
TBN

Foto's: Arne Simons & Racing International Photography
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Lamborghini Super Trofeo op donderdag 15 november 2018.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons