van der Horst

Lamborghini Super Trofeo Europe trekt richting Le Mans in 2024

Start race 1 Lamborghini Super Trofeo Spa
Start race 1 Lamborghini Super Trofeo Spa
Een week voor de Lamborghini World Finals werden de nieuwe kalenders voor het seizoen 2024 van de Lamborghini Super Trofeo bekend gemaakt. De Europese variant gaat zoals de voorgaande jaren voornamelijk de Fanatec GT World Challenge Europe-kalender volgen, op drie manches na. Het kampioenschap gaat namelijk driemaal het voorprogramma van het FIA WEC kleuren. Imola krijgt de eerste manche waarna Spa volgt, maar ook voor de eerste keer in de geschiedenis van het kampioenschap zal het aanwezig zijn in Le Mans bij de 24 Heures.
  • Dreamdrive
Cédric Wauters - Totaalplan Racing
Cédric Wauters - Totaalplan Racing
De toevoeging van de Lamborghini SC63 LMDh volgend seizoen aan het FIA WEC en IMSA opent nieuwe deuren voor de Lamborghini Super Trofeo. Terwijl de Amerikaanse tak van de Trofeo in het voorprogramma van de Mobil 1 12 Hours of Sebring en Lone Star Le Mans zal rijden, is er ook langs de Europese zijde een lichte, maar toch gevoelige wijziging van de kalender te merken. Imola is de startbasis voor het nieuwe seizoen, maar voor het eerst sinds lang zullen de Lamborghini's Huracan Super Trofeo Evo2 niet te zien zijn tijdens de 24 uren van Spa. In plaats daarvan zullen zij aanwezig zijn in het voorprogramma van de Totalenergies 6 Hours of Spa in mei. Al is de volgende manche de voornaamste verandering.

Want het Europees kampioenschap zal namelijk voor het eerst het voorprogramma van de 24 uren van Le Mans kleuren. Nog nooit kon de organisatie dit voor elkaar kunnen krijgen, tot nu. Hiermee viel ook de beslissing om de 24 uren van Spa naast zich te laten, die twee weken later al verreden worden. Tot slot hangen ze hun karretje terug aan bij Fanatec GT World Challenge Europe op de Nürburgring en Barcelona. De laatste ronde en de plaats van de Lamborghini World Finals zullen bekend gemaakt worden volgende week in Vallelunga.

Kalender 2024 Lamborghini Super Trofeo Europe:

19-21 april: Imola (FIA WEC)
9-11 mei: Spa-Francorchamps (FIA WEC)
11-15 juni: Le Mans (FIA WEC)
26-28 juli: Nürburgring (GT World Challenge Europe)
11-13 oktober: Barcelona (GT World Challenge Europe)
zesde ronde: TBA

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Lamborghini Super Trofeo op donderdag 2 november 2023.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons