van der Horst

Gerard Van der Horst aan de aftrap in Francorchamps (+ video)

Gerard Van der Horst - Lamborghini Super Trofeo
Gerard Van der Horst - Lamborghini Super Trofeo
De Nederlander Gerard Van der Horst is terug van weggeweest na zijn zware crash vorig seizoen in Barcelona. Toen werd hij van zijn sokkel gereden tijdens een vrije training door een GT3-wagen. Het seizoen was toen een beetje in mineur gestart na de straf van Loris Spinelli op de Nürburgring. Komend weekend staat Van der Horst opnieuw aan de aftrap en zal hij het peloton vervoegen in de Lamborghini Super Trofeo, waarin hij in het verleden bijzonder succesvol was.
Van der Horrst Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo
Van der Horrst Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo
Even terug naar 2020 toen Gerard Van der Horst tekende voor een volledig kampioenschap in Pro-Am samen met de Italiaanse volbloed Loris Spinelli. Tijdens het eerste weekend op Misano werden ze tweemaal tweede en ook tijdens de tweede race op de Nürburgring pakten ze opnieuw tweemaal zilver. Op zich een goede score voor een nieuw duo, ware het niet dat Spinelli onterecht werd bestraft en een zekere zege werd afgenomen. Barcelona was de volgende race met het gekende gevolg voor de onfortuinlijke Van der Horst. Nu, dik tien maanden later, staat de meervoudige Europees kampioen en ex-wereldkampioen in de Lamborghini Cup opnieuw aan de aftrap. Ditmaal zonder Loris Spinelli, die ondertussen tekende voor een Amerikaans programma.
 
Pole voor Van der Horst - Spinelli in Jerez
Pole voor Van der Horst - Spinelli in Jerez
Van der Horst - Spinelli: Vicewereldkampioen 2019 in Pro Am Lamborghini Super Trofeo
Van der Horst - Spinelli: Vicewereldkampioen 2019 in Pro Am Lamborghini Super Trofeo
Gerard Van der Horst: “Bijna elf maanden zonder wedstrijdritme is veel. Ik miste de rest van het seizoen 2020 en was nog niet klaar om in 2021 het seizoen aan te vangen. Met de hulp van de Belg Jos Sneyers van ActiveLive heb ik hard gewerkt aan mijn revalidatie na de zware impact op mijn onderrug. Tijdens een testdag op Francorchamps werd ik geconfronteerd met het gebrek aan kilometers en ik heb nog drie extra testdagen ingelast om weer aan snelheid te winnen, onder meer in Aragon met Rik Breukers. Uiteraard zal ik in de toekomst (lees 2022) opnieuw met Loris Spinelli de mogelijkheden om samen te rijden bekijken, maar gezien zijn programma in Amerika is dit nu niet aan de orde. Maar we bewezen op de Nürburgring wel dat we ons vooraan kunnen manifesteren.”

Gerard Van der Horst & Loris Spinelli
Gerard Van der Horst & Loris Spinelli
“Aangezien ik de resterende races van 2021 alleen rij, heb ik gekozen om opnieuw in de Lamborghini Cup te rijden. Enerzijds heeft de concurrentie een voorsprong in kilometers omdat ze al drie weekends of zes manches achter de kiezen hebben. Anderzijds is het voor mij één grote testsessie om te zien waar ik sta in het peloton. Er is voor mij geen druk om punten te scoren, maar ik kom wel om te racen en niet om het peloton te vullen. Nadien volgen nog de Nürburgring en de finale races in Misano, waar ik ook de beide manches voor het wereldkampioenschap zal meerijden. Dus als alles meezit, zal ik nog starten in acht races, verdeeld over drie weekends.”
 
Van der Horst Motorsport is ook al plannen aan het smeden voor 2022, omdat het team ook enkele wedstrijden in endurance wil rijden, maar daarover later meer.
 


Foto's: Van der Horst Motorsport  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons