van der Horst

Lamborghini Super Trofeo: Gerard Van der Horst met gemengde gevoelens richting Spa

Gerard Van der Horst: Lamborghini Super Trofeo evo2
Gerard Van der Horst: Lamborghini Super Trofeo evo2
Viervoudig Europees kampioen en vice-wereldkampioen in de Lamborghini Cup, Gerard Van der Horst is komend weekend actief in Spa-Francorchamps. En dit voor de derde en vierde manche van de Lamborghini Super Trofeo in het kader van de 24 Hours of Spa. Gerard is op zoek naar zijn eerste podium van het seizoen na twee vierde plaatsen in Paul Ricard enkele weken eerder. Hij hoopt dit te realiseren op zijn lievelingsomloop in Francorchamps. Maar de omstandigheden inzake het leveren van de banden speelt niet in zijn voordeel.
Gerard Van der Horst: Lamborghini Super Trofeo evo2
Gerard Van der Horst: Lamborghini Super Trofeo evo2
Gerard Van der Horst: “Ik ben uittredend Europees kampioen in de Lamborghini Cup en moet uiteraard mijn titel met hand en tand verdedigen. Dat ga ik ook doen in Spa midden het indrukwekkend peloton van maar liefst 49 wagens. Maar er is afgelopen winter een en ander veranderd binnen de Lamborghini Super Trofeo. Er werd overgeschakeld naar de rubbers van Hankook, waardoor ook de veren en de stabilo’s moesten worden gewisseld. Op zich geen probleem, want het is voor iedereen hetzelfde en ik beschik over een schitterend team aan medewerkers. Alleen ben ik geen prof, maar een amateur met een druk zakenleven. Ik doe er alles aan om zoveel mogelijk tijd vrij te maken om te trainen. Sinds jaar en dag ga ik steeds op voorhand trainen op de circuits waar het kampioenschap op wordt verreden. Ik ben iemand die veel ritme nodig heeft om snel te blijven en dan kan ik best mijn mannetje staan in de Lamborghini Cup”.


Gerard Van der Horst: Lamborghini Super Trofeo evo2
Gerard Van der Horst: Lamborghini Super Trofeo evo2
“Alleen zitten de omstandigheden nu tegen omdat de banden niet leverbaar zijn enik heb steeds het gevoel dat ik niet voldoende voorbereid aan de start kom. We krijgen zoals steeds drie setjes per weekend voor de kwalificaties en de twee races. Maar normaliter koop ik nog extra rubbers voor de vrije training en voorafgaande testen. En deze zijn momenteel niet voorradig. En daar wringt het schoentje. Ik heb kilometers en ritme nodig. Het is bijna een jaar geleden dat ik nog actief was op de omloop van Francorchamps. We hebben dan uit noodzaak eens getest met gebruikte rubbers, maar dat gaf niet het gewenste resultaat. En een ander type van Hankook zorgde op de Lamborghini voor klapbanden. Pas na de wedstrijd in Valencia zou dit probleem zijn opgelost, maar dat is dan net voor de finale races in Vallelunga. En dan is het kampioenschap quasi achter de rug”.

Desondanks lukte Gerard Van der Horst de tweede chrono tijdens de kwalificatie van race 2 op Paul Ricard en zodoende zit hij inzake snelheid wel in de voorste gelederen.
Gerard Van der Horst: Lamborghini Super Trofeo evo2
Gerard Van der Horst: Lamborghini Super Trofeo evo2
“Ja, en daar was ik best tevreden mee", gaat de zakenman uit het Nederlands Fijnaart verder.
"Maar met bijna 50 wagens op de startgrid is het tijdens het startgewoel een kwestie van overleven en geconcentreerd blijven. Je moet de eerste paar bochten zien ongeschonden door te komen en dan kan je wel eens een positie verliezen. Het wordt een moeilijk seizoen in de Lamborghini Cup met veel en zeer snelle concurrenten. Ik ga er alles aan doen om mijn titel te verdedigen, maar het wordt een zeer moeilijk seizoen voor mij omdat ik te weinig ritme opdoe tussen de races door. En dit hoofdzakelijk door het ontbreken van de nieuwe banden. Maar ik ken Francorchamps heel goed en wat mij betreft mag het best regenen", besluit de viervoudige Europese kampioen LC”.

Foto's: Van der Horst Motorsport
   • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons