van der Horst

Imola: Zware schade bij Super Trofeo door hevige sneeuwval

Tent Van der Horst Motorsport
Tent Van der Horst Motorsport
Vanaf morgen beginnen in Imola de trainingen voor de laatste race van de Lamborghini Super Trofeo en de World Final. Deze meeting startte echter in mineur met grote schade door de plotse sneeuwval.
Besneeuwde paddock Imola
Besneeuwde paddock Imola
In geen tijd en totaal onverwacht viel in Noord-Italië een pak sneeuw. Dit zorgde voor heel wat problemen in de paddock van het circuit van Imola nabij Bologna. De tent van Van der Horst Motorsport die een dikke 100m² meet en in de paddock van de Italiaanse omloop stond opgesteld, plooide onder het zware gewicht van de sneeuw in elkaar. Tot overmaat van ramp stonden de beide Lamborghini's en alle andere benodigdheden reeds onder de tent toen deze in elkaar stuikte. Anderen, waaronder de organisatie en Leipert Motorsport waar Niels Lagrange en Pieter Vanneste met de Chrisal Leipert Motorsport-Lamborghini Huracan Super Trofeo voor de derde plaats strijden, hadden ook schade en ongemakken, maar Van der Horst Motorsport kreeg de volle laag.

Besneeuwde paddock Imola
Besneeuwde paddock Imola
Gerard Van der Horst: "De nagelnieuwe tent hebben we op een hoop mogen gooien en de wagens zijn behoorlijk beschadigd. De achtervleugel van een van de wagens is gewoon middendoor gebroken. We hadden veel zin om er de brui aan te geven en terug huiswaarts te keren, maar de organisatie die trouwens ook schade leed, heeft ons ondergebracht in de boxen waar we de schade aan de wagens kunnen herstellen. William van Deyzen en ikzelf hebben vandaag samen met Frédéric Vervisch de omloop verkend met een gewone wagen omdat de organisatie nog geen racewagens toeliet."

"We zijn de laatste meeting gestart in mineur, maar we houden de moed erin en gaan trachten om de Europese Super Trofeo en de World Final in winnende positie af te sluiten", besuit een ontgoochelde maar strijdvaardige Gerard Van der Horst.

Foto's: Van der Horst Motorsport & Leipert MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Lamborghini Super Trofeo op dinsdag 14 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting World Final.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons