van der Horst

Niels Lagrange met Frederik Schandorff in PRO

Niels Lagrange-Pieter Vanneste - Lamborghini Super Trofeo
Niels Lagrange-Pieter Vanneste - Lamborghini Super Trofeo
Door het feit dat Pieter Vanneste een sabbatjaar neemt, moest Niels Lagrange voor zijn tweede seizoen in de Lamborghini Super Trofeo op zoek naar een nieuwe bijrijder binnen het team van Chrisal Racing. Via Leipert Motorsport werd contact gelegd met het piepjonge Deens talent Frederik Schandorff, die afgelopen week zijn handtekening zette onder een contract voor 2018. De Chrisal Lamborghini promoveert daardoor van PRO-AM naar PRO.
Ondanks het feit dat Schandorff nog maar 21 lentes telt, is hij wel reeds toe aan zijn zesde seizoen in de autosport, aangevuld met vier jaar in karting. In zijn eerste seizoen binnen de autosport combineerde hij met het Deens kampioenschap, de International North Sea Series en het North European Championship maar liefst drie Formule Ford kampioenschappen met 22 podia ,waarvan 5 zeges op 30 wedstrijden. Een seizoen later werd hij Deens Formule Ford kampioen met 12 zeges en 19 podia op 19 wedstrijden. Datzelfde seizoen kwam hij ook vijfmaal aan de aftrap in de Duitse Volkswagen Scirocco R Cup. In 2015 combineerde hij de Deense Formule Ford met het Deens Thundersport Championship. Dit is een silhouette kampioenschap dat qua concept vrij dicht aanleunt bij NASCAR. Ook in 2017 kwam Schandorff uit in dit kampioenschap waarin onder meer ook ex-Lamborghini Super Trofeo kampioen Dennis Lind in meerijdt. Zelfs in 2018 zal hij blijven aantreden in deze populaire Scandinavische serie.

Niels Lagrange - Chrisal Leipert Motorsport
Niels Lagrange - Chrisal Leipert Motorsport
Niels Lagrange: “Bij Leipert weten ze waarmee ze bezig zijn en ik vertrouw dus voor de volle 100% op de komst van Frederik Schandorff. Dat wil echter ook meteen zeggen dat de lat hoger zal liggen. We komen uit in PRO en moeten nu richting het algemeen klassement kijken. Zowel Leipert als ikzelf zijn er evenwel klaar voor. Vorig seizoen kon ik aanleunen bij de top 5 van de PRO-rijders en, op Monza na stond ik met Pieter telkens na een van de twee manches per weekend op het podium in PRO-AM. Zonder de snelheidsovertreding bij de races in het voorprogramma van de 24H Spa hadden we vierde algemeen kunnen eindigen en tweede in de PRO-AM. Het is natuurlijk nog een beetje koffiedikkijken naar de prestaties van Schandorff, maar zowel Leipert als ikzelf zijn klaar voor de top 5 algemeen en hopen zelfs op een podiumplaats. Leipert is een topteam bij de Trofeo en kan een wagen afleveren die kan meedoen voor winst.”

Leipert Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
Leipert Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
Leipert Motorsport gaat een druk seizoen tegemoet met maar liefst vijf Lamborghini’s binnen de Super Trofeo. Twee exemplaren voor de Trofeo Asia en drie voor de Trofeo Europe met één wagen in PRO, een in PRO-AM en één in AM. Dus worden Lagrange & Schandorff de speerpunten binnen het team. Leipert waagt zich ook aan het Europees GT4-avontuur met een Mercedes AMG GT4.

Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO
Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO
Verder wil Chrisal Racing met Leipert en Lamborghini binnen onze landsgrenzen ook nog aan de bak komen binnen de twee 24 Hours races van Spa en Zolder. Daarvoor wordt naast Lagrange nog naar drie piloten gezocht. Ondertussen heeft de Chrisal-Lamborghini Super Trofeo zijn evolutie achter de rug en staat het team klaar voor de officiële testdag op 10 april in Monza. Verwacht wordt dat de Trofeo anderhalve seconde winst zal boeken tegenover vorig jaar.

Foto's: Marnik Mouchaers, Arne Simons & Leipert MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Lamborghini Super Trofeo op maandag 12 maart 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons