van der Horst

Paul Ricard: Dubbel podium voor Van der Horst Motorsport in race 2

Gerard Van der Horst - Van der Horst Motorsport
Gerard Van der Horst - Van der Horst Motorsport
De tweede race voor de Lamborghini Super Trofeo Europe op het circuit van Paul Ricard werd gewonnen door Mikaël Grenier en Loris Spinelli die uitkomen voor Antonelli Motorsport. Jonathan Cecotto en Vito Postiglione, de winnaars van de eerste race, pakten de tweede plaats en vergroten hun voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap. De Benelux-rijders kenden minder geluk dan op zaterdag, Gerard Van der Horst (Van der Horst Motorsport) kon zijn zege in de Lamborghini Cup klasse van gisteren niet herhalen maar finishte toch sterk tweede voor zijn teamgenoot William Van Deyzen. Niels Lagrange en Pieter Vanneste eindigden vierde in de PRO-AM klasse.
Niels Lagrange/Pieter Vanneste - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Niels Lagrange/Pieter Vanneste - Lamborghini Huracán Super Trofeo
De strijd om de zege was enorm spannend; in de tweede helft van de race wisselden Spinelli en Postiglione elkaar verschillende malen af aan de leiding van de race, maar het was uiteindelijk de rijder van Antonelli Motorsport die het haalde met een minieme voorsprong van 340 duizendste voor Postiglione. Rik Breukers en Axcil Jefferies (GDL Racing) eindigden voor de tweede maal dit weekend op de derde plaats. Raphael Abbate en Yuki Nemoto (VS Racing) sloten de top vijf af.

Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracan LP 620-2 Super Trofeo
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracan LP 620-2 Super Trofeo
Na een straf voor het aantikken van zijn tegenstander verloor Liang Jatong de zege in de PRO-AM klasse aan het Antonelli Motorsport duo Davide Roda/Kikko Galbiati. Niels Lagrange/Pieter Vanneste (Leipert Motorsport) moesten zich ditmaal tevreden stellen met de vierde plaats. De AM klasse werd gewonnen door Raffaele Giannoni (Automobile Tricolore). In de Lamborghini Cup ging de overwinning ditmaal naar Juan Perez (Antonelli Motorsport). Gerard Van der Horst (Van der Horst Motorsport) finishte als tweede voor teamgenoot William Van Deyzen en leidt comfortabel in de tussenstand van de Cup voor Van Deyzen.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Lamborghini Super Trofeo op zondag 25 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons