van der Horst

Lamborghini viert zestigste verjaardag op Brussels autosalon met speciale Sterrato

Lamborghini Huracan Sterrato & Lamborghini 350 GT
Lamborghini Huracan Sterrato & Lamborghini 350 GT
Lamborghini bestaat dit jaar zestig jaar en dat viert het merk onder meer met de presentatie van een Sterrato 60 years edition op het autosalon van Brussel. De Sterrato is de “offroad” versie van de Huracan. Om nog meer aandacht te geven aan de lange geschiedenis van Lamborghini als producent van exclusieve GT’s krijgt de Sterrato op het salon het gezelschap van de 350 GT uit 1964, het eerste productiemodel van het Italiaanse merk.
  • STX Motorhomes
Lamborghini Huracan Sterrato
Lamborghini Huracan Sterrato
De Lamborghini Sterrato is dus de offroad versie van de Huracan in de mate dat men van een offroad bolide kan spreken. De Steratto is zeker niet geschikt om mee over alle terrein mee te crossen zelfs al staat hij wat hoger op zijn wielen dan de standaard Huracan, namelijk 4,318 cm en beschikt hij onderaan over extra bescherming. De wagen is ook iets breder dan de standaard Huracan en beschikt over extra lichten vooraan en over dakrails. Naast de Strada en Sport Modus beschikt de wagen ook over een Rally modus. De Sterrato is uitgerust met een 5.2 V10 motor die 610 pk levert. Het exemplaar op het autosalon beschikt over een 60 anniversary livery gekenmerkt door de opvallende 60 vooraan op de wagen.

Foto's: Ronald Janssens & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Autosalon op vrijdag 20 januari 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons