van der Horst

Lando Norris vervangt Vandoorne in het McLaren Young Driver Programme

Lando Norris
Lando Norris
Doordat Stoffel Vandoorne promoveerde naar een vast zitje in het McLaren F1 team, kwam er een plaats vrij in het McLaren Young Driver Programme. Die wordt ingenomen door de talentvolle Brit Lando Norris. Nobuharu Matsushita en Nyck de Vries behouden hun plaats in het junior programma van de Britse constructeur.
Lando Norris - Josef Kaufmann Racing
Lando Norris - Josef Kaufmann Racing
Lando Norris imponeerde vorig seizoen door de titel te pakken in de Eurocup Formule Renault 2.0, de Formule Renault 2.0 NEC en de Toyota Racing Series. Het leverde de Brit de McLaren Autosport BRDC Award op. Norris heeft dit seizoen zijn pijlen gericht op het FIA F3 European Championship waar hij zal uitkomen voor Carlin. McLaren onderkent het talent van Norris en bood hem dan ook een zitje aan in het McLaren Young Driver Programme.

Nyck de Vries - DAMS
Nyck de Vries - DAMS
Nobuharu Matsushita zal net als verleden GP2 Series rijden waar hij opnieuw uitkomt voor het Franse ART GP. Nederlander Nyck de Vries kende een frustrerend seizoen in de GP3 bij datzelfde ART GP. Het leek er op alsof onze Noorderbuur dan ook zijn plaatsje in het opleidingsprogramma van McLaren zou kwijtraken, temeer daar de Vries meze winter meedong naar een zitje in het Ferrari GT team. Uiteindelijk behoudt hij toch het vertrouwen van McLaren, maar het is nog niet geweten in welke serie hij zal uitkomen.

Foto's: McLaren & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op woensdag 22 februari 2017.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons