van der Horst

Lars Kern jaagt Porsche Taycan in 7:07.55 over Nürburgring Nordschleife

Recordpoging Nürburgring preproductiemodel Porsche Taycan
Recordpoging Nürburgring preproductiemodel Porsche Taycan
Lars Kern heeft op de Nürburgring Nordschleife een nieuwe recordtijd neergezet voor de Porsche Taycan. De Duitser, die we in België onder andere nog kennen van zijn deelnames aan de 24 Hours of Zolder, had net geen 7 min en 8 seconden nodig voor een rondje. Die chrono maakt de Taycan de snelste berline op de Ring, weliswaar twee tellen trager dan het absolute record voor elektrische wagens dat de Rimac Nevera afgelopen zomer neerzette.
Stefan Weckbach (Vice President Product Line Taycan) en Lars Kern
Stefan Weckbach (Vice President Product Line Taycan) en Lars Kern
De chrono van Kern is neergezet met een model van de Taycan dat nog niet beschikbaar is. Het is dus ook nog raden naar de specificaties van de bolide. Daarom is het tevens lastig een echt eerlijke vergelijking maken met de tijd van de Taycan Turbo S Sport uit augustus 2022, die evenwel 26 seconden trager was, en de Tesla Model S Plaid die 17 tellen meer nodig had.

Het is overigens beslist niet het snelste rondje in een (pre)productiewagen voor Lars Kern, want anderhalf jaar geleden klokte hij nog ruim onder de 7-minutengrens in een door Manthey gekietelde Porsche 911 GT2 RS. Datzelfde jaar was hij trouwens één van de ingeschreven rijders op de Manthey Porsche die de 24 Uur van de Nürburgring won, aan Norschleife-kennis dus absoluut geen gebrek bij Kern.

Recordpoging Nürburgring preproductiemodel Porsche Taycan
Recordpoging Nürburgring preproductiemodel Porsche Taycan
Porsche belooft in maart met meer informatie over de recordpoging te komen. Op dat ogenblik moeten we ook meer te weten komen over de specificaties van het gebruikte model, maar we mogen ons ongetwijfeld verwachten aan het equivalent van meer dan 1000 pk. Op de foto's kan u trouwens ook zien dat het gebruikte model flink wat koeling heeft vooraan en tevens ook over een nieuwe achtervleugel beschikt. In afwachting van meer details kan u hieronder een teaser van Porsche zien over de recordpoging of - zo u wil - de absolute recordtijd voor een elektrische bolide nog eens analyseren in deze video van de Rimac Nevera.


Foto's & video: Porsche AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Automotive op woensdag 3 januari 2024.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons