van der Horst

Lars Poell: Porsche Cayman Trophy als opstap naar Carrera Cup Benelux

Lars Poell
Lars Poell
De Cup Challenge Benelux organiseert dit jaar binnen de Porsche Endurance Trophy, die deel uitmaakt van het Belcar Endurance Championship, voor het eerst de Porsche Cayman ClubSport Trophy, een kampioenschap voor amateurs en rookies. Dat de organisatie in haar opzet geslaagd is, bewijst de voorlopige inschrijvinglijst voor het Belcar Endurance Championship waarop niet minder dan zeven nieuwe Porsche Cayman GT4 Clubsport prijken. Naast de aanwezigheid van enkele oude bekenden zetten ook heel wat jonge rijders hun eerste stappen in de autosport via de Porsche Cayman ClubSport Trophy. Onder die jongeren bevindt zich ook Lars Poell die uitkomt voor PG Motorsport. Autosport.be sprak tijdens de Internationale testdag te Zolder met de ambitieuze jonge Nederlander over het huidige seizoen en zijn plannen voor de toekomst.
Autosport.be: “Lars stel u eerst even voor aan onze lezers.”

Start DNRT SLK-B19-V360
Start DNRT SLK-B19-V360
Lars Poell: ”Ik ben 19 jaar jong en ik woon in Weert in Nederlands Limburg. Mijn familie kent geen autosportverleden en ikzelf ben pas twee jaar geleden ingestapt in de autosport, in 2017 nam ik deel aan de SLK Cup in Nederland. Dat wil wel zeggen dat ik niet zoals de meeste andere rijders vanuit het kartmilieu kom en daar ervaring kon opdoen.”

AS: “Was het bewuste keuze om niet met karting te beginnen?”

LP: “Zoals ik al zei heerste er geen autosportcultuur in de familie. Ik had vrienden die wel met karting bezig waren en een van hen pushte mij om ook de stap te zetten, maar mijn ouders zagen dat niet zitten, zij vonden karten te gevaarlijk. Toen ik zeventien werd nam ik zelf de beslissing om met autosport te starten en koos voor de SLK Cup.”

AS: “Hoe verliep je autosportcarrière verder?”

Porsche 991 GT3 Cup
Porsche 991 GT3 Cup
LP: “Het jaar daarop reed ik nog een drietal wedstrijden in de SLK Cup maar wij hadden ons ook een Porsche GT3 Cup aangeschaft waarmee we regelmatig gingen trainen. De wagen beviel me heel erg en ik schreef me in voor een race van de ADCPR (All Dutch Porsche ClubRacing) en ik eindigde op de tweede plaats. Gezien mijn voorkeur voor Porsche kreeg ik een aanbieding om dit jaar uit te komen in de Porsche Carrera Cup Benelux, maar ik moest wel het nodige budget aanbrengen en dat kreeg ik niet voor elkaar.”

AS: “Hoe kwam je dan bij PG Motorsport en de Porsche Cayman ClubSport Trophy terecht?”

Porsche 991 GT3 Cup
Porsche 991 GT3 Cup
LP: “Toen ik met de 991 Cup aan het testen was op Porsche Club Racing te Zandvoort kwam Paul mij opzoeken met de vraag of ik niet wou uitkomen in de Cayman ClubSport Trophy met zijn team. Na lang wikken en wegen heb ik zijn voorstel aangenomen en nu staan we aan de start van een seizoen in de Belcar.”

AS: “Vele jonge rijders verkiezen sprint wedstrijden, jij niet?”

PG Motorsport - Porsche Cayman GT4
PG Motorsport - Porsche Cayman GT4
LP: “Neen ik heb geen specifieke voorkeur, ik heb trouwens nog niet deelgenomen aan echte sprintwedstrijden dus ik kan mij daar niet echt over uitspreken. Maar ik hou van endurance wedstrijden waarin men de wagen en de banden moet sparen, niet alles op alles moet zetten van bij het begin van de race, maar focus moet houden en krachten sparen om de race fit af te werken.”

AS: “Naast rookies rijden er in de Cayman ClubSport Trophy heel wat rijders met ervaring rond, er bestaat de mogelijkheid om gastrijders aan de start te brengen en in Zolder volgende week is dat Robert Doornbos, een rijder met Formule 1 ervaring. Vrees je niet dat die de strijd tussen de vaste deelnemers aan de trophy verstoren of alle aandacht naar zich gaan trekken?”

PG Motorsport - Porsche Cayman GT4
PG Motorsport - Porsche Cayman GT4
LP: “De aanwezigheid van Doornbos stoort me helemaal niet, integendeel ik ben er zeker van dat ik nog heel wat van hem kan leren als ik er in slaag in het slipstream van zijn wagen te komen. Bovendien scoren de gastrijders geen punten voor het kampioenschap en hebben ze dus geen invloed op het interne klassement van de Trophy.”

AS: “ Wat zijn je verwachtingen voor de races volgende week in het voorprogramma van het DTM?”

Lars Poell (links)
Lars Poell (links)
LP: “Mijn teamgenoot Niels Nipperus en ikzelf rijden ieder één race over een uur. Wat ik mag verwachten? Ik weet het niet maar een podiumplaats zou al heel mooi zijn.”

AS: “Hoe zie je je toekomst in de autosport?”

LP: “Mijn droom is nog altijd om deel te nemen aan de Porsche Carrera Cup Benelux en ik hoop dat dit seizoen in de Porsche Cayman ClubSport Trophy een eerste stap is naar het realiseren van die droom.”

Foto's: Niels Vaeck & Ronald JanssensDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op vrijdag 10 mei 2019.
  • NASCAR American Festival

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons