van der Horst

Lars Zaenen test Mercedes AMG GT3

Lars Zaenen - Mercedes-AMG GT3
Lars Zaenen - Mercedes-AMG GT3
De jonge Limburgse autopiloot Lars Zaenen liet zowel in 2022 en 2023 enkele mooie prestaties noteren in de Belcar. Vooral dit jaar met de prachtige BMW M4 reed hij enkele mooie races en ook tijdens de 24 Uur van Zolder was hij systematisch vooraan te vinden met een mooie podiumplaats als eindresultaat.
De ambities van Lars liggen zeer hoog, want hij zat de voorbije weken niet stil. Zo was er eerst zijn deelname in het afsluitende weekend in Barcelona van de GT4 Europeen Series by SRO met de Camaro van V8 Racing en de voorbije dagen tests met een Porsche 992 GT3 Cup en een Mercedes AMG GT3. Die laatste test vond deze week plaats in Barcelona met een nieuwe wagen van opnieuw V8 Racing. 

Lars Zaenen
Lars Zaenen
Lars: "Mijn resultaten tijdens de races in Barcelona met de Camaro GT4 waren zeer positief waardoor ik via mijn contacten bij V8 Racing een mooie opportuniteit voorgeschoteld kreeg om hun nieuwe wagen te testen. Het was gewoonweg prachtig om tijdens twee volledige testdagen die wagen aan de tand te voelen en mezelf ook te testen tot wat ik vandaag in staat ben met zo'n prachtige bolide. De Mercedes AMG GT3 werd door V8 Racing aangekocht met het oog op een deelname in het GT Open-kampioenschap. Mocht V8 Racing mij graag in het team hebben en ik langs mijn zijde de budgetten rondkrijg, dan zou ik een deelname aan dit kampioenschap zeker durven overwegen, want de kalender is écht prachtig met acht weekends op de mooiste circuits van Europa, waaronder Spa-Francorchamps."

Tekst: PD Consulting BV
Foto's: MS MediaDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in International GT Open op zondag 26 november 2023.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons