van der Horst

Lasserre nieuwe EK-leider na zege in spectaculaire inhaalrace

Lucas Lasserre - SpeedHouse Racing Ford
Lucas Lasserre - SpeedHouse Racing Ford
Bij de voorlaatste manche van het EK NASCAR 2023 leek polesitter Paul Jouffreau naar een eenvoudige zege te cruisen, maar dat was buiten een ontketende Lucas Lasserre gerekend. Op een natte piste sneed de Fransman door het veld om in de slotronde de leiding over te nemen van zijn landgenoot Jouffreau en daarbij meteen ook de snelste wedstrijdronde - goed voor bonuspunten - op zijn naam te zetten. Met die zege grijpt de Speedhouse-rijder meteen ook de leiding in de voorlopige tussenstand, al blijven de verschillen bijzonder klein. Giorgio Maggi, eveneens nog een kandidaat voor de titel, pakte de laatste podiumtrede, terwijl puntenleider Gianmarco Ercoli slechts tiende finishte.
  • Belgian Truck GP
Anthony Kumpen - PK Carsport Chevrolet
Anthony Kumpen - PK Carsport Chevrolet
Een waar rampscenario dus voor leider Ercoli in een wedstrijd die uit veiligheidsoverwegingen (natte piste) achter safety car werd gestart. De Italiaan reed onder de neutralisatie tegen een concurrent en beschadigde daarbij zijn bolide. Hij zag zo een virtuele podiumplaats in de aanvangsfase van de race verloren gaan. Anthony Kumpen finishte als vijfde en hield daarmee zijn titelhoop nog levend, terwijl Marc Goossens niet startte nadat het chassis van zijn Caal Racing Chevrolet Camaro beschadigd was geraakt bij de crash van Sven Van Laere tijdens de kwalificaties.

Om 16u50 beginnen de EN2-rijders aan hun eerste manche van het weekend, de laatste race van het EN Pro-seizoen start morgen om 14u05.


--- Uitslag race 1 EuroNASCAR Pro Circuit Zolder (pdf) ---

Foto's: Thomas Smets  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons