van der Horst

Rally van Finland: Latvala: leider en/of lijder

Jari -Matti Latvala - VW Polo R WRC
Jari -Matti Latvala - VW Polo R WRC
De Finse thuisrijder Jari-Matti Latvala had na de vijf proeven tijdens de eerste lus van dag 3 zijn voorsprong verder uitgediept tot een halve minuut op regerend wereldkampioen en teammaat Sébastien Ogier, terwijl de Ierse Citroën rijder Kris Meeke zich op een mooie derde plaats parkeerde op 13 seconden van Ogier. De derde VW Polo van Mikkelsen stond derde, net voor Ostberg en Hirvonen. Maar de kansen keerden voor thuisrijder Latvala.
Latvala begon aan de tweede lus van vijf KP’s met een overwinning, maar in de tweede proef liet hij 11 seconden liggen op merkgenoot Ogier. Latvala had schade opgelopen aan de Polo door een put in het wegdek. De onfortuinlijke Fin moest de lus verder afwerken met amper drie werkende remmen. De Fransman won ook de derde KP en knabbelde opnieuw zeven tellen van zijn achterstand af. En via winst in de vierde proef en na een loepzuivere hattrick vocht hij zich terug tot op 10 seconden van zijn leidende ploegmaat. Ook tijdens de laatste KP van de derde dag was het Ogier die de vierde snelste tijd op rij op de tabellen zette en zodoende naderde tot op 3,4 seconden van Latvala die op vijf proeven zijn voorsprong van een halve minuut zag wegsmelten als sneeuw voor de zon.

Een spijtig zaak voor Latvala die alle lof meekreeg van Ogier en Meeke, Maar anderzijds leidt tot tot een spannend wedstrijdslot tussen de beide VW Polo’s met nog drie KP's te gaan op zondag.

Meeke staat nog altijd op een mooie derde plaats, maar wel op een halve minuut van de leider. 50 seconden verder staat Mikkelsen met de derde Polo op de vierde plaats voor de Ford van Hirvonen en de Hyundai’s van Paddon en Hanninen. Net als Neuville, moest ook Ostberg de wedstrijd verlaten nadat de rolkooi werd beschadigd. De Noor was in strijd voor de vierde plaats met Mikkelsen.

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zondag 3 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons