van der Horst

Laurens Vanthoor: "De Belgian Audi Club was bepalend voor mijn carrière"

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Vrijdagavond werd Laurens Vanthoor in Londen tijdens de SRO Awards gelauwerd als winnaar van de FIA GT Series. De jonge Limburger van 22 jaar heeft tijdens zijn eerste seizoen als officieel piloot van Audi Sport alvast indruk gemaakt. Een terug- en vooruitblik in vijf vragen.
Laurens, mogen we stellen dat 2013 voor jou  een schitterend seizoen was?

“Ik ga er steeds van uit dat het beter moet kunnen, maar ik heb inderdaad weinig reden tot klagen.  Het seizoen in de FIA GT Series was echt heel mooi en ik denk dat ook Audi tevreden is van mijn werk.  Ik heb in ieder geval het beste van mezelf gegeven om hen te bewijzen dat ze gelijk hadden toen ze me vorige winter hun vertrouwen schonken.  Persoonlijk vind ik het wel jammer dat de 24-uurs races niet zijn gelopen zoals ik had gehoopt.  Maar, ook dat maakt deel uit van de racerij.”
 
Officieel piloot worden, verandert dat je leven?

“Toch wel een beetje, ja.  Een contract hebben bij een constructeur als Audi biedt zekerheid.  En net het feit dat het om Audi gaat, is misschien nog belangrijker want iedereen kent de betrokkenheid van het merk in de autosport.  Ik ben erg gelukkig bij hen en besef me goed dat heel wat piloten maar wat graag in mijn plaats zouden willen zijn.  Deel uitmaken van het kransje officiële piloten is een ding, er deel van blijven uitmaken is weer iets anders!  Maar in ieder geval wil ik J.G. Mal-Voy en de Belgian Audi Club, maar ook Vincent Vosse en WRT bedanken.  Het is dankzij hen dat ik er ben geraakt.”
 
Welke rol heeft de Belgian Audi Club gespeeld in je carrière?

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
“Een erg belangrijke!  De Club steunt me al sinds mijn allereerste autosportseizoen, toen ik debuteerde in het Duits kampioenschap Formule 3 met een Dallara-VW.  In die periode droomde ik nog van de Formule 1 en alles leek naar wens te verlopen.  Na een dramatisch tweede seizoen in de F3 Euro Series, en dit omwille van verschillende redenen, besprak ik met J.G. Mal-Voy de mogelijkheid om mijn loopbaan een nieuwe wending te geven.  Hij heeft me in contact gebracht met Pierre Dieudonné, die toen nog niet bij WRT werkte.  Mijn doel was van autosport mijn beroep te maken.  Het was ook J.G. die me heeft geïntroduceerd bij Vincent Vosse, René Verbist en WRT met het oog op het seizoen 2012.  Ondanks de tegenslagen hebben de Club en J.G. Mal-Voy steeds in mij geloofd.  Daarom is de Belgian Audi Club bepalend geweest in mijn carrière! Vandaag beschouw ik J.G. als mijn autosportgrootvader.  We gaan samen geregeld lunchen en hij geeft me heel wat raad, en niet enkel wat autosport betreft.”
 
Wat ga je doen in 2014?
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
“A priori, ga ik uit van een programma dat min of meer gelijk is aan dat van 2013.”
 
Als Audipiloot, moet je toch dromen van de 24 Uren van Le Mans ?

“Ik zou liegen als ik zou zeggen van niet.  Vanzelfsprekend zou het fantastisch zijn om ooit met Audi aan de start te staan in Le Mans!  Maar ik wil niets forceren.  Ik ben al erg tevreden met  waar ik nu sta.  Maar dat wil niet zeggen dat ik niet nadenk over de toekomst…  Ik heb er in het verleden al over nagedacht om Le Mans te rijden met een LMP2, kwestie van ervaring op te doen.  Het is er tot nu toe nog niet van gekomen, maar wie weet…  Als een kans zich zou voordoen dan zal ik ze in ieder geval met twee handen grijpen.”

Belgian Audi Club press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA GT Series op dinsdag 3 december 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons