van der Horst

Laurens Vanthoor: "Uitstekende zaak voor het kampioenschap"

Robin Frijns en Laurens Vanthoor
Robin Frijns en Laurens Vanthoor
Een brede glimlach op het gezicht van Laurens Vanthoor zondagavond, een glimlach van een piloot die tevreden is met het geleverde werk in de Portugese manche van de Blancpain Sprint Series. “Ik ben heel blij met deze overwinning”, jubelt Laurens. “We dachten echt dat de Bentley hier sneller ging zijn dan ons en hielden rekening met puntenverlies in de tussenstand van het kampioenschap".
"Uiteindelijk is net het omgekeerde gebeurd. Zeker, op zaterdag eindigden we tweede, maar zondag verliep alles perfect, wat uitmondde in een prima zaak met het oog op de titel. Niet alleen kwamen we sterker voor de dag dan gedacht, maar hebben we op zondag ook geluk gehad met het uitrukken van de safety car. En dan zijn er ook nog onze uitstekende mecaniciens die verantwoordelijk waren voor ingelofelijke pitstops. Chapeau!  Wat mezelf betreft, vond ik dat ik in het begin van het weekend niet snel genoeg was. Met mijn ingenieur Adam heb ik dan ook hard gewerkt om dit te verbeteren.  Zondagochtend hebben we samen video’s en data bestudeerd om beter te begrijpen wat er fout liep.  Geregeld ben ik het die Robin een handje toesteek, maar hier moet ik toegeven dat hij me geholpen heeft om sneller te gaan. Mijn ploegmaat heeft het eveneens uitstekend gedaan dit weekend!  Nee, we hebben dit weekend gouden zaken gedaan met het oog op de titelstrijd!”

Belgian Audi Club Team WRTSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Sprint op dinsdag 8 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Algarve.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons