van der Horst

Laurens Vanthoor: “Bedankt Audi, Belgian Audi Club en WRT!”

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor heeft zijn parcours als Audi-rijder in schoonheid afgesloten door afgelopen zaterdag de 12 Hours of Sepang te winnen en tegelijk de Intercontinental GT Challenge op zijn naam te spelden. Een mooie manier om Audi Sport Customer Racing, de Belgian Audi Club en WRT te bedanken voor hun rol in het debuut van zijn GT-carrière.
  • LTF
Laurens Vanthoor betwistte in Sepang zijn laatste race als officieel rijder van Audi Sport Customer Racing. Na vijf droomseizoenen bij het merk met de ringen, wou de rijder van de Belgian Audi Club een laatste cadeau schenken aan de constructeur die meegebouwd heeft aan een van de mooiste palmaressen in GT.

Audi Sport Team Phoenix - Audi R8 LMS
Audi Sport Team Phoenix - Audi R8 LMS
Na afloop van de 12 Uur van Sepang kunnen we stellen dat hij woord heeft gehouden! De Limburg reed samen met zijn teamgenoten Christopher Haase en Robin Frijns naar de zege met de Audi R8 LMS #15 van Audi Sport Team Phoenix, na een wedstrijd die getekend werd door hevige buien. De race begon echter niet ideaal: door een elektrisch probleem moest Christopher Haase uit de pitlane starten. Maar zowel het team als het rijderstrio leverde vervolgens een vlekkeloze prestatie, door het hoofd koel te houden in wisselvallige omstandigheden en tijdens de verschillende neutralisaties.

Laurens Vanthoor heeft dus niet alleen zijn laatste race met Audi gewonnen, hij bezorgt het merk met de vier ringen ook de eerste twee titels in de Intercontinental GT Challenge: die voor Rijders en die voor Constructeurs. “De race en het kampioenschap winnen is een gedroomde manier om mijn samenwerking met Audi te beëindigen”, glimlacht Laurens. “Dit weekend en de race waren zo intens… Ik reed mijn laatste ronde en besefte dat dit het einde was. Toen ik het stuur doorgaf aan mijn teamgenoot, heb ik de R8 even op het dak getikt. Dat was mijn manier om de auto te bedanken na wat hoe dan ook een fantastisch hoofdstuk in mijn carrière is geweest. Mijn dank gaat ook uit naar Audi, dat me deze kans heeft gegeven, maar ook de Belgian Audi Club voor hun steun en WRT en Vincent Vosse voor alles wat ze me geleerd hebben.”

Laurens Vanthoor (midden) met ondermeer Vincent Vosse, J.G. Mal-Voy é Pierre Dieudonné
Laurens Vanthoor (midden) met ondermeer Vincent Vosse, J.G. Mal-Voy é Pierre Dieudonné
Bij de Belgian Audi Club werd er eveneens emotioneel gereageerd. “In naam van Audi België en de Belgian Audi Club zou ik Laurens willen bedanken voor de prachtige periode die we samen beleefd hebben”, verduidelijkt Charles-Henri Bonnet, Voorzitter van de Belgian Audi Club. “Na twee moeilijke jaren in de Formula 3 Euro Series, heeft Laurens de raad van J.G. Mal-Voy opgevolgd en zich op jonge leeftijd toegespitst op GT-races. We zien het resultaat… Op 25-jarige leeftijd heeft hij al het mooiste palmares in GT3. Op uitzondering van de 12 Uur van Bathurst, waar hij op het podium stond, heeft hij alles gewonnen wat er te winnen was: het FIA GT-kampioenschap (later Blancpain Sprint), de Blancpain Endurance Series, de Blancpain GT Series, de Total 24 Hours of Spa, de 24 Uur van de Nürburgring, de 24 Uur van Dubai, de 12 Uur van Sepang, de Intercontinental GT Challenge en de World Cup FIA GT. Echt, dat is indrukwekkend. Ik grijp deze kans ook om al het werk van Belgian Audi Club Team WRT in de ontwikkeling van Laurens te onderstrepen. We zijn fier dat we hebben bijgedragen tot wie Laurens vandaag is en we wensen hem veel succes met zijn nieuweuitdaging. Ik ken iemand daarboven die bijzonder trots en ontroerd zal zijn…”

Belgian Audi ClubSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Series op dinsdag 13 december 2016.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons