van der Horst

Laurens Vanthoor blikt terug op incident met broer

De crash van Laurens Vanthoor
De crash van Laurens Vanthoor
De aanrijding tussen Laurens en Dries Vanthoor zaterdag in de 24 uren van de Nürburgring vormt zeker een dieptepunt in de race carrière van beide rijders. Na analyse van het incident bleek dat de verantwoordelijkheid voor de crash grotendeels bij Laurens Vanthoor lag die kost wat kost voor de Audi wou blijven. Die is zich zaterdag al gaan verontschuldigen bij het team, alsook bij zijn broer. Zondag kwam hij terug op het incident via de social media.
De Porsche van Laurens Vanthoor crashte na het contact met de Audi in de vangrails net ter hoogte van een post van de baancommissarissen. Gelukkig vielen er geen gewonden. Laurens drukt nu zijn spijt uit over het incident.

“Ik zal dit incident nooit onder woorden kunnen brengen. Wat er zaterdag gebeurde is net een nachtmerrie. Normaal ben ik intelligenter dan dat en weet ik dat men zulke risico’s niet moet nemen in een race over 24 uren. Het is pijnlijk om er openlijk over te praten maar ik was wel aan het racen tegen mijn broer.”  

“Mijn emoties hebben de overhand genomen. Al sinds onze jeugd komen we tegen elkaar uit en gaven nooit cadeaus, wij braken nog liever een been dan te verliezen van elkaar. Spijtig genoeg nam deze rivaliteit zaterdag terug de bovenhand, wat ik ten zeerste betreur, het was onprofessioneel van mij.”

"Ik heb absoluut geen rancune tegenover Dries, integendeel, ik ben een trotse broer. In de toekomst zullen wij elkaar terugvinden in de plaats van tegen elkaar te vechten. Deze dag is een zwarte dag in mijn carrière, ik zal er lang spijt van hebben, maar zo gaat het nu eenmaal in het leven” besluit Laurens Vanthoor.

Foto: Günter Kortmann
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nürburgring Langstrecken Serie op zondag 29 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons