van der Horst

24H Le Mans: Laurens Vanthoor en René Rast kennen hun teamgenoot

Sébastien Loeb Racing - Oreca 03
Sébastien Loeb Racing - Oreca 03
Vincent Capillaire is de derde en laatste naam op de Sébastien Loeb Racing Oreca-Nissan #24 die aan de start zal verschijnen van de 24 uren van Le Mans. De Fransman zal samen met Laurens Vanthoor en René Rast zo hoog mogelijk proberen te eindigen in de competitieve LMP2-klasse. Capillaire is een inwoner van Le Mans en stond in eerste instantie nochtans ingeschreven op de Oreca van Boutsen Ginion Racing. Toen echter duidelijk werd dat het Belgische team geen onmiddellijk startrecht kreeg en pas op de reservelijst stond, besloot Capillaire om samen met het project Sarthe Objective 24 (SO24!) andere oorden op te zoeken.
Capillaire kwam in het verleden onder meer uit in de Formula Le Mans en de Nascar Euro Series, en werd vorig jaar nog tweede in het VdeV Proto kampioenschap in Frankrijk. Naast de 24 uren van Le Mans zal de Fransman ook uitkomen voor het team in de European Le Mans Series, met nog nader te bepalen teamgenoten. Afgelopen zondag en maandag was Sébastien Loeb Racing actief op het circuit van Estoril (Portugal), waar het een testsessie afwerkte met zijn drie rijders voor de 24 uren van Le Mans.

Foto: Sébastien Loeb Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op woensdag 12 maart 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons