van der Horst

Laurens Vanthoor: "Het gaat steeds beter en beter"

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor betwistte afgelopen weekend de vierde meeting van het IMSA Weathertech Sportscar Championship 2017 op het Circuit of the Americas in Texas. Het werd geen succes voor de Porsche 911 RSR #912 van onze landgenoot en zijn teamgenoot Wolf Henzler. Laatstgenoemde verving Kévin Estre die actief was in Spa, raakte bij de start betrokken in een crash met vijf wagens en moest uiteindelijk de handdoek werpen. Vanthoor blikt echter positief vooruit en lijkt zich beter en beter in zijn vel te voelen aan de overkant van de Plas.
Vanthoor/Estre/Lietz - Porsche 911 RSR GTE
Vanthoor/Estre/Lietz - Porsche 911 RSR GTE
"Er was een crash bij de start net voor ons", vertelt Laurens Vanthoor vanuit Amerika. "Mijn teamgenoot Wolf kon niet meer uitwijken en de auto raakte bechadigd. We hebben nog gepoogd deze te herstellen, maar de schade was te groot. Het was niet echt een succesweekend dus, maar goed, de eerste helft van het seizoen is nu gedaan en er ligt een pauze van een tweetal maanden voor ons. We hebben redelijk veel testdagen geprogrammeerd en dat is eigenlijk het belangrijkste om de tweede helft van het seizoen voor te bereiden."

"De bedoeling is om in de tweede seizoenshelft succesvol te zijn. Ik weet nu hoe alles werkt en het gaat steeds beter en beter, ook met het team overigens. Er zijn natuurlijk altijd dingen die we samen kunnen verbeteren, maar het belangrijkste is dat het de goede richting uit gaat. Ik kijk echt uit naar de tweede seizoenshelft en hoop dat we daar een beetje meer geluk zullen hebben."

Foto's: Porsche AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op dinsdag 9 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lone Star Le Mans.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons