van der Horst

Laurens Vanthoor ook in 2021 officieel Porsche-rijder

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Porsche heeft zijn programma voor 2021 bekendgemaakt. Dat gebeurde niet op de traditionele Night of Champions, maar online. De constructeur uit Weissach zal volgend jaar actief zijn in de Formule E en ook het GTE-programma in het WEC wordt verdergezet. In Amerika verdwijnen de officiële Porsches uit de GTLM-klasse in het IMSA kampioenschap, maar enkele van de officiële Porsche-rijders, waaronder Laurens Vanthoor, worden ingezet in de GTD klasse.
Simona de Silvestro en Thomas Preining
Simona de Silvestro en Thomas Preining
Porsche reduceert het aantal rijders dat officieel onder contract staat. Zo verdwijnen van de loonlijst Earl Bamber, Patrick Pilet, Nick Tandy, Dirk Werner, Michael Christensen en Sven Müller en enkel Thomas Preining wordt eraan toegevoegd. Ayhancan Güven is de Porsche Junior rijder en Julien Andlauer krijgt de titel van Porsche Young Professional. De 14 officiële Porsche-rijders voor 2021 zijn Gianmaria Bruni, Matt Campbell, Romain Dumas, Kévin Estre, Mathieu Jaminet, Neel Jani, Richard Lietz, Patrick Long, André Lotterer, Frédéric Makowiecki, Thomas Preining, Simona de Silvestro, Laurens Vanthoor en Pascal Wehrlein.

Porsche GT Team - Porsche 911 RSR-19
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR-19
In de Formule E verdedigen André Lotterer en Pascal Wehrlein de kleuren van Porsche. In de GTE-klasse in het FIA WEC komen opnieuw twee 911 RSR uit, de #91 blijft in handen van Gianmaria Bruni en Richard Lietz en op de #92 krijgt Kevin Estre nu Neel Jani naast zich in plaats van Michael Christensen. Porsche rekent opnieuw op Laurens Vanthoor om het merk te vertegenwoordigen in Amerika, maar onze landgenoot komt nu uit in de GTD klasse. Earl Bamber zal de customer activiteiten in GTD in Amerika coördineren, maar verliest zijn status als officieel piloot. Porsche blijft zijn rijders inzetten bij klantenteams in de GT World Challenge Europe alsook in de 24 Uur van de Nürburgring en bestudeert verder nog of het ook present wil tekenen in de ADAC GT Masters en de DTM.

Foto's: Porsche Press & Geert Franquet



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 12 december 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons