van der Horst

Laurens Vanthoor richting FIA WEC?

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor zal volgend jaar mogelijk aan het werk te zien zijn in het FIA WEC, dat meldt Sportscar365. Het stopzetten van het LMP1-programma heeft bij Porsche namelijk een stoelendans in gang gezet nadat de Duitse constructeur aangaf dat de prototype piloten ook in 2018 onder contract blijven. Ook voor onze landgenoot zijn er hoogstwaarschijnlijk veranderingen op til.
  • Heinz Performance
Sportscar365 berichtte eerder deze week dat Nick Tandy en Earl Bamber volgend jaar naar alle waarschijnlijkheid terugkeren naar het IMSA Weathertech Sportscar Championship. Beide heren waren enkele weken geleden al terug aan het werk te zien in Road Atlanta (Petit Le Mans), waar ze als derde rijders op de Porsche 911 RSR in de GTLM-klasse uitkwamen. 

Frank Walliser gaf aan dat alle puzzelstukjes nog niet op hun plaats liggen, maar dat dit een logische gang van zaken zou zijn. Laurens Vanthoor en Giamaria Bruni zouden plaatsruimen voor Tandy en Bamber en op hun beurt verhuizen naar de GTE-Pro klasse in het FIA WEC, wat meteen een deelname aan de twee volgende edities van de 24 uren van Le Mans garandeert. Vanthoor en Bruni werkten de voorbije dagen overigens nog een endurance test af op het Yas Marina circuit in Abu Dhabi.

Foto: PorscheSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Endurance Championship op dinsdag 7 november 2017.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons