van der Horst

Laurens Vanthoor start als vierde bij debuut in Brasil Stock Car

Valdeno Brito/Laurens Vanthoor - Shell Racing
Valdeno Brito/Laurens Vanthoor - Shell Racing
Onze landgenoten Laurens Vanthoor en Frédéric Vervisch nemen dit weekend deel aan de invitatierace van het Braziliaanse Stock Car op het circuit van Goiana. Voor deze eerste race van het seizoen krijgt iedere vaste rijder een bekende piloot naast zich. De wagens die er gebruikt worden zijn silhouettes voorzien van een Chevrolet of een Peugeot koetswerk. De aanwezigheid van Laurens Vanthoor, die een wagen deelt met Valdeno Brito, is alleszins niet onopgemerkt gebleven, zij starten de race van uit vierde stelling in een veld dat 33 deelnemers kent. Ook Frédéric Vervisch reisde af naar Brazilië en voor zijn debuut in de serie mag hij starten van op de achttiende plaats. De pole was voor het duo Atila Abreu/Nelson Piquet Jr..
De eerste startrij wordt gedeeld door de wagen van Marcos Gomes en Mark Winterbottom. Op de tweede startrij vinden we naast de Chevrolet van Vanthoor de bolide bestuurd door Popó Bueno en Guilherme Salas.

Cesar Ramos/Frédéric Vervisch - Cavaleiro Racing Sports
Cesar Ramos/Frédéric Vervisch - Cavaleiro Racing Sports
Er doen heel wat internationale vedetten mee aan de race, zo komen er aan de start ondermeer Lucas di Grassi (zesde tijd), Antonio Felix da Costa (zevende tijd), Vitantonio Liuzzi (negende tijd), Nicholas Prost (dertiende tijd), Alvaro Parente (vijftiende tijd), Jacques Villeneuve (negentiende tijd), Bruno Senna (tweeëntwintigste tijd), Enrique Bernoldi (drieëntwintigste tijd), Jaime Algersuari (zesentwintigste tijd) en Rubens Barrichello (achtentwintigste tijd).  

Foto's: Nova Schin Stock Car Brasil
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 21 maart 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons