van der Horst

24H Le Mans: Laurens Vanthoor voor Porsche naar Le Mans en VS!

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Een jaar geleden, begin december 2016, maakte Laurens Vanthoor bekend de overstap te maken van Audi naar Porsche. De Limburger kwam dit seizoen aan de bak in het IMSA Weathertech Sportscar Championship, maar de 24 Heures du Mans moest hij aan zich laten voorbijgaan. Jongere broer Dries tekende wel present in La Sarthe en... won prompt zijn klasse bij zijn debuut. In 2018 krijgt Laurens dus misschien een kans om de intra-familiale score op 1-1 te brengen als onderdeel van wat een zeer druk autosportjaar lijkt te worden voor onze landgenoot.
  • Hamofa Performance
Porsche 911 RSR GTE
Porsche 911 RSR GTE
"2018 is beslist! Ik zal terugkeren naar de Amerikaanse IMSA series op de #912 met Earl Bamber. En... terug in de 24 Uren van Le Mans op de #92 met Kévin Estre and Michael Christensen", vertelde Laurens Vanthoor trots. Porsche heeft overigens ambitieuze plannen voor Le Mans dit jaar, want het trekt met niet minder dan vier exemplaren van de Porsche 911 RSR GTE naar de Franse klassieker. Op de zusterwagen #91 moeten we Bruni/Lietz/Makowiecki terugvinden, het exemplaar met #93 is gereserveerd voor Pilet/Tandy/Bamber en tot slot krijgt de wagen #94 met Bernhard/Dumas/Müller ook twee ex-Le Mans-winnaars aan het stuur. Niet minder dan vier fabriekspiloten dus die de etmaalrace reeds algemeen op hun naam schreven...

Porsche 911 GT3 R spec. 2018
Porsche 911 GT3 R spec. 2018
In het FIA WEC zet Porsche twee fabriekswagens vast in; evenwel zonder Vanthoor. Naast het IMSA en de 24H van Le Mans wordt Laurens Vanthoor ook aan de start verwacht van de etmaalrace op de Nurburgring. Daar zet Manthey Racing twee wagens in voor een armada aan fabriekspiloten. Vanthoor deelt de #911 met Le Mans-winnaar Earl Bamber, Kévin Estre en Patrick Pilet, terwijl de zusterwagen #912 in handen komt van Romain Dumas, Richard Lietz, Fred Mako en Nick Tandy. Daarnaast moeten er nog drie extra Porsches in de Pro-klasse uitkomen bij de Eifel-marathon op 12 en 13 mei, met minimaal vier exemplaren bij de Am's.

Foto's: Martijn Wouters & Porsche AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in 24 Heures du Mans op zaterdag 9 december 2017.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons