van der Horst

Laurens Vanthoor: "We hebben een achterstand goed te maken"

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Het FIA WEC is aangekomen op Europese bodem, maar vooraleer er over twee weken gekoerst wordt in Spa-Francorchamps slaat het circus dit weekend zijn tenten op in Portugal. Op het circuit van Portimao zien we met Laurens Vanthoor ook een Belg aan het werk in de Hypercar-klasse, hij deelt de Porsche 963 #6 met Kévin Estre en André Lotterer. Voor Autosport.be maakte onze landgenoot graag tijd voor een babbel.
Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
"Ik beschouw dit weekend eigenlijk als een mix van een testprogramma en een raceweekend. We hebben bij Porsche nu eenmaal een achterstand die we moeten goedmaken en dat lukt niet met testritten alleen. We proberen constant de auto te verbeteren, we hebben daarnaast ook veel te analyseren om te zien of we de juiste richting uitgaan. Je kan nu eenmaal niet verwachten om met een nieuwe auto en een nieuw team hier aan te komen en vervolgens iedereen te laten zien hoe je races wint."

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
"Over twee weken is er al de WEC-manche in Spa. Ik droom er al tien jaar van om in de hoogste klasse van dit kampioenschap te rijden en dan is het natuurlijk extra cool dat ik nog eens in België een wedstrijd kan betwisten. Het winnen van de 24 Uren van Le Mans zou natuurlijk mijn grote droom zijn die uitkomt. Dit jaar is het het 100-jarig jubileum van de klassieker en ook 75 jaar Porsche. Daarnaast zijn er al die verschillende merken in Hypercar, ik denk niet dat er de voorbije decennia zo'n mooie editie is geweest als deze die er aankomt en wellicht zal er niet snel een betere komen. Echt, Le Mans dit jaar al winnen zou voor mij alles betekenen. Of het lukt, geen idee, maar ik blijf altijd positief, ik denk ook dat dat de enige manier is om verder te kunnen."

Foto's: Georges De Coster & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 14 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Portimão.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons