van der Horst

Lausitz: Mercedes aan het feest met zeges voor Mortara en Paffett

Gary Paffett - Mercedes-AMG Motorsport Petronas
Gary Paffett - Mercedes-AMG Motorsport Petronas
Bleek Mercedes in Hockenheim reeds de beste papieren te hebben, ondanks een uitstekende Timo Glock in zijn BMW, op de Lausitzring won het merk met de ster beide wedstrijden. Ver was BMW niet, met Timo Glock en een opvallende Philipp Eng op het podium in race 1 en Marco Wittmann in race 2. Ook Pascal Wehrlein (Mercedes) eindigde op het podium in race 2, zijn eerste sinds zijn terugkomst na zijn F1-avontuur. Opvallend blijft de achterstand van Audi. Op zondag was Jamie Green de beste met een zesde plaats maar op zaterdag eindigde er zowaar geen enkele wagen met de vier ringen in de punten. Bovendien kende hun in theorie grootste troef, kampioen René Rast, op zaterdag een zo harde klapper dat hij zondag diende te passen.
  • Heinz Performance
Edoardo Mortara - Silberfeil Energy Mercedes-AMG Motorsport
Edoardo Mortara - Silberfeil Energy Mercedes-AMG Motorsport
De eerste wedstrijd begon reeds snel dramatisch voor Audi na een startincident tussen Jamie Green en Nico Müller. Enkele ronden later was het drama compleet wanneer René Rast verschillende keren over kop ging maar gelukkig ongedeerd uit zijn Audi RS5 DTM, op dat moment niet meer dan een wrak, stapte. Lucas Auer bevestigde zijn vorm door de pole te pakken maar zakte gedurende de wedstrijd terug naar de vierde plaats. Teamgenoot Edoardo Mortara boekte zijn eerste zege voor Mercedes na een voor hem probleemloze wedstrijd. Ook twee BMW's haalden nog Auer in. Glock gaf toe niet al te veel risico's te hebben genomen en genoegen te hebben genomen met plaats twee, zeker met Paffett pas op plaats negen. Opvallend derde was zijn ploegmakker bij RMR: Phillipp Eng. De Oostenrijker, vooral bekend uit de GT-racerij, is aan zijn eerste seizoen bezig en in zijn derde wedstrijd volgde meteen reeds het eerste podium. 

Marco Wittmann, Pascal Wehrlein en Gary Paffett
Marco Wittmann, Pascal Wehrlein en Gary Paffett
In de tweede wedstrijd werden de rollen in het duel Glock-Paffett omgedraaid: de Brit won, de Duitser werd pas vijfde. Paffett vertrok als derde maar nam al snel de leiding en stond deze niet meer af. Een dominante prestatie van de Brit waardoor Mercedes nu ook 3/4 races gewonnen heeft. In de tussenstand verkleint Paffett de achterstand op Glock tot één puntje. Wittmann werd tweede waardoor BMW momenteel het einige merk lijkt te zijn dat Mercedes kan bedreigen. Voor de kampioen van 2014 en 2016 was het amper zijn eerste podium op de Lausitzring. Wehrlein boekte zijn eerste podium in de autosport sinds zijn DTM-titel in 2015 maar opvallender was de zesde plaats van Jamie Green. De Audi-piloot vertrok op de laatste startrij maar werkte zich ijzersterk naar de zesde positie nadat hij zijn verplichte pistop reeds in de openingsronde afwerkte. Zouden de resultaten van Audi dan toch eerder pech zijn? Wordt vervolgd op de Hungaroring op 2 en 3 juni.

UITSLAG RACE 1
UITSLAG RACE 2

Tussenstanden na 4/20 races
Rijders

1. Timo Glock (BMW) 72
2. Gary Paffett (Mercedes) 71
3. Pascal Wehrlein (Mercedes) 39
4. Edoardo Mortara (Mercedes) 37
5. Lucas Auer (Mercedes) 33
Teams
1. Mercedes-AMG Motorsport Petronas 110
2. BMW Team RMR 98
3. Silberpfeil Energy Mercedes-AMG Motorsport 70
4. BMW Team RBM 38
5. Audi Sport Team Phoenix 33
Merken
1. Mercedes 212
2. BMW 164
3. Audi 52

Foto's: DTMSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 20 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lausitzring DTM.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons