van der Horst

Lausitzring: Asch en Ludwig (Zakspeed Mercedes) lopen verder uit

Sebastian Ash/Luca Ludwig - Zakspeed Mercedes SLS
Sebastian Ash/Luca Ludwig - Zakspeed Mercedes SLS
Met een vierde plaats in de eerste en een zege in de tweede race slaagde het Zakspeed Mercedes duo Sebastian Asch en Luca Ludwig er in om in het kampioenschap nog wat verder uit te lopen. Ze hebben nu 40 eenheden voorsprong op Klaus Bachler. De eerste wedstrijd, die op zaterdag plaats vond werd gewonnen door de Schubert BMW Z4 GT3 van Jens Klingmann en Dominik Baumann.
  • Skylimit Events
Het weekend ging slecht van start met het forfait van de Nissan’s van MRS GT-Racing. De organisatie beweerde dat een van de wagens tijdens de vrije training de maximaal toegelaten turbodruk overschreden had en eiste dat het team de turbodruk terug schroefde. MRS hechtte echter geen geloof aan de meting en weigerde in te gaan op de volgens hen volledig onterechte vraag van de organisatie en trok zijn bolides terug uit de wedstrijd.

Baumann/Klingmann - Team Schubert BMW Z4
Baumann/Klingmann - Team Schubert BMW Z4
De eerste race kende een chaotisch begin nadat na een crash bij de start een Audi een lang oliespoor naliet op de piste en de wedstrijd met bijna een uur vertraging opnieuw van start ging. In een tot 40 minuten ingekorte race ging de zege naar de Schubert BMW Z4 GT3 van Klingmann/Baumann, die profiteerde van een perfect geplande pitstop. Bijna haalde Schubert nog de dubbel binnen maar de Z4 van Hürtgen/Alzen moest in de laatste ronde zijn tweede plaats nog afstaan aan de HP Racing Mercedes van Simonsen/Proczyk. Sebastian Asch en Luca Ludwig kwamen met de Zakspeed Mercedes SLS als vierde over de lijn.

Lausitzring; uitslag race 1:

1. Dominik Baumann/Jens Klingmann (Team Schubert BMW Z4) 35 rondes
2. Hari Proczyk/Andreas Simonsen (HP Racing Mercedes SLS AMG) +4.301
3. Claudia Hürtgen/Uwe Alzen (Team Schubert BMW Z4) +4.340
4. Sebastian Asch/Luca Ludwig (Team Zakspeed Mercedes SLS AMG) +6.889
5. Martin Ragginger/Klaus Bachler (Schütz Motorsport Porsche 911 GT3 R) +7.898

Podium race 2
Podium race 2
Bij de start van de tweede wedstrijd greep Daniel Keilwitz met zijn Corvette de leiding en behield die tot de pitstop. Ash die het stuur van de Zakspeed Mercedes van Ludwig overnam hervatte de wedstrijd in het kielzog van de Corvette nu bestuurd door Andreas Wirth. In de zesentwintigste ronde ging Ash voorbij Wirth en de voorsprong van de Mercedes groeide gestaag uit tot 5 seconden alvorens terug te vallen tot 2,6 seconden bij de meet.

De laatste podiumplaats was de inzet van een hevige strijd tussen Martin Ragginger (Porsche) en Jens Klingmann (BMW). Uiteindelijk kon de Porsche-rijder nipt het laken naar zich toe trekken. Daniel Dobitsch/Edward Sandström (MS racing Audi) sloten de top vijf af voor hun teamgenoten Florian Stoll en Marc Basseng.

Lausitzring; uitslag race 2:

1. Sebastian Asch/Luca Ludwig (Team Zakspeed Mercedes SLS AMG) 44 rondes
2. Andreas Wirth/Daniel Keilwitz (Callaway Competition Corvette Z06.R) +2.996
3. Martin Ragginger/Klaus Bachler (Schütz Motorsport Porsche 911 GT3 R) +6.804
4. Dominik Baumann/Jens Klingmann (Team Schubert BMW Z4) +7.108
5. Daniel Dobitsch/Edward Sandström (MS RACING Audi R8 LMS ultra) +7.510

foto's: ADAC GT  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons