Lausitzring: Derde zege voor Hartog, eerste voor Buus

Loek Hartog - Team GP Elite
In de Porsche Carrera Cup Deutschland gingen op de Lausitzring de zeges naar Loek Hartog (Team GP Elite) en Bastian Buus (Allied-Racing) Larry Ten Voorde pakte een tweede en een derde plaats en loopt nog wat verder uit in de tussenstand van het kampioenschap.
Bastian Buus
In de eerste race van het weekend behaalde Team GP Elite de dubbel. Hartog hield gans de race ten Voorde achter zich en won met een voorsprong van 0,756 seconde. Porsche Junior rijder Bastian Buus mocht mee het podium op. Harry King (Allied-Racing) kwam als vierde over de streep voor Morris Schuring (FACH AUTO TECH). In de tweede race nam Buus al snel de leiding over van de op de pole gestarte Hartog. Na een safety car periode kwam Hartog slecht weg en hinderde ten Voorde. Daarvan profiteerde King om de tweede plaats over te nemen. Ten Voorde werd nog derde voor Schuring en Theo Oeverhaus (CarTech Motorsport Bonk). Hartog moest de strijd staken.

Amaury Cordeel (Team GP Elite) besloot het weekend met een achtste en een negende plaats algemeen.

Foto's: Porsche Press

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 22 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lausitzring.