van der Horst

Lausitzring: Eerste zege dit jaar voor Thomas Preining

Thomas Preining
Thomas Preining
Nu de BoP de Porsche terug gunstiger gezind is kan Thomas Preining (Manthey EMA Porsche 993 GT3 R) terug meedingen voor de zege in de DTM. Op de Lausitzring startte Preining de tweede race van op de pole en in de race wist hij in een spannende race het Abt Sportline duo Kelvin van der Linde/Ricardo Feller te verslaan om alzo zijn eerste race van het jaar te winnen.
Thomas Preining - Manthey-EMA Porsche 992 GT3 R
Thomas Preining - Manthey-EMA Porsche 992 GT3 R
Preining leidde bij de start maar zag daarna Feller aan hem voorbijgaan. Een vroege pitstop van Preining bracht aanvankelijk geen wijziging, maar nadat iedereen zijn verplichte stop had afgewerkt was het toch weer Preining die op kop lag voor Feller en van der Linde. Na een korte safety car periode werd Feller door de wedstrijdleiding verplicht om van der Linde voor te laten, dit als sanctie voor een eerdere aanrijding. De posities wijzigden niet meer en Preining haalde het voor van der Linde en Feller. Lamborghini rijders Mirko Bortolotti en Luca Engstler volgden op de posities vier en vijf.

Foto's: Porsche Presse 
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 26 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lausitzring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons