van der Horst

Lausitzring: Nu al een zege voor Team WRT

Dries Vanthoor & Charles Weerts
Dries Vanthoor & Charles Weerts
De tweede race voor de ADAC GT Masters op de Lausitzring werd gewonnen door onze landgenoten Dries vanthoor en Charles Weerts. Dus al bij hun debuutweekend in de Duitse GT serie wist Team WRT al een eerste zege te pakken. Vanthoor nam de start van op de pole wist de tegenstand op achterstand te rijden waarna Charles Weerts de koppositie wist te behouden en dat niettegenstaande een safety car procedure. Voor Weerts was het een eerste zege in een GT wagen en hij was logischerwijze ook de beste rookie van de race.
WRT Audi in de ADAC GT Masters
WRT Audi in de ADAC GT Masters
De Belgiche Audi ging aan de meet de Toksport WRT Mercedes AMG van Maro Engel en Luca Stolz vooraf. Deze laatsten zegevierden op zaterdag en nemen dan ook de leiding in het kampioenschap. De Herberth Motorsport Porsche 911 GT3-R van Robert Renauer en Sven Mullerkwam als derde over de lijn.
 

Niels Lagrange/Clemens Schmid - Grasser Racing Team
Niels Lagrange/Clemens Schmid - Grasser Racing Team
De top vijf werd volgemaakt door de SSR Performance Porsche 911 GT3-R van Christian Engelhart/Michael Ammermüller en de Rutronik Racing Audi R8 LMS GT3 van Kelvin van der Linde/Patric Niederhauser. De tweede Team WRT Audi, bestuurd door Mirko Bortolotti en Rolf Ineichen kwam als zevende over de finishlijn. De Grasser Racing Team Lamborghini Huracan GT3 van Niels Lagrange en Clemens Schmid werd als negentwintigste geklasseerd op vier ronden.

Foto's: ADAC GT
 
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op zondag 2 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lausitzring ADAC.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons