Lausitzring : Podiumplaats voor Charles Weerts

Charles Weerts
Op de Lausitzring werden dit weekend ook drie races voor het ADAC Formula 4 kampioenschap verreden. Nadat onze landgenoot op zaterdag twee minder succesvolle races kende wist hij in de derde en laatste wedstrijd de tweede plaats te behalen.
Podium race 3 Lausitzring
In de eerste race voor het ADAC Formula 4 kampioenschap op de Lausitzring eindigde Charles Weerts als tiende net achter David Schumacher. Liam Lawson (Van Amersfoort Racing) won de wedstrijd. In race twee kwam het tot een aanrijding tussen Weerts en Schumacher, Lirim Zendeli (US Racing) won de race die ingekort werd nadat verscheidene wagens van de baan gegaan waren. Weerts werd alsnog als vijfde geklasseerd. Liam Lawson won ook de derde race voor zijn teamgenoot Charles Weerts.

Charles Weerts: “Het reed een goede race al maakte ik een foutje waardoor ik alle hoop op de zege mocht laten varen. Toch voelt het goed om op het podium te finishen, een gevoel dat alles overstijgt. Volgende doel is nu om helemaal bovenaan te eindigen.”

Foto's: ADAC Formel 4

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 20 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lausitzring DTM.