van der Horst

Lausitzring: Pole voor Lucas Auer - Maxime Martin start als derde

Lucas Auer
Lucas Auer
Lucas Auer heeft op de Lausitzring, net als tijdens de seizoenopener op de Hockenheimring, de pole voor de zaterdagrace veroverd. De 22-jarige Mercedes-rijder die reeds aan zijn vijfde DTM-pole toe is, ging in de kwalificatie merkgenoot Robert Wickens en onze landgenoot Maxime Martin vooraf. René Rast bleek met een vierde tijd de enige Audi-rijder in de top zes.
  • Circuit Zolder
Maxime Martin BMW M4 DTM
Maxime Martin BMW M4 DTM
Maxime Martin deed het in de eigenlijke qualifying beduidend beter dan in Free Practice 2 waarin hij op een dertiende tijd was blijven steken. De man uit Ukkel verklaarde na afloop de afstelling van diens BMW M4 DTM flink te hebben omgegooid, met positief resultaat.

Het Mechelse Team BMW RBM deed het overigens goed, want naast Martin wist ook Tom Blomqvist (hoewel rijdend onder de BMW Team RMR-banier) zich met een zesde chrono batig voor de race van vandaag te rangschikken. Bruno spengler daarentegen verging het minder goed. De Canadees zou met een achttiende tijd als laatste zijn gestart ware het niet dat Jamie Green na afloop uit de uitslag werd geschrapt om met banden van... René Rast op de baan te zijn verschenen. Zodoende neemt Green de rode lantaarn van Spengler over.

Uitslag Qualifying Zaterdagrace Lausitzring

1.Lucas Auer (Mercedes) in 1:16.193
2.Robert Wickens (Mercedes) +0.105
3.Maxime Martin (BMW) +0.211
4.René Rast (Audi) +0.227
5.Timo Glock (BMW) + 0.231
6.Tom Blomqvist (BMW) +0.280
7.Nico Müller (Audi) + 0.291
8.Mike Rockenfeller (Audi) + 0.313
9.Gary Paffett (Mercedes) + 0.317
10.Edoardo Mortara (Mercedes) +0.349
...

Foto's: Hans van OnsemSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 20 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lausitzring DTM.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons