van der Horst

Lausitzring: Robert Wickens op pole, Maxime Martin lukt vijfde tijd

Robert Wickens - Mercedes AMG-C63 DTM
Robert Wickens - Mercedes AMG-C63 DTM
Robert Wickens versierde dit weekend op de Lausitzring de tweede pole voor werkgever Mercedes. Nadat merkgenoot Lucas Auer het hem gisteren voordeed en later ook de zaterdagrace won, lukte nu ook Wickens de snelste tijd in een spannende kwalificatiesessie. Het Belgische RBM presteerde sterk met een tweede startplaats voor Tom Blomqvist en een vijfde chrono voor Maxime Martin die uiteindelijk Jamie Green (Audi) en Gary Paffett (Mercedes) voor zich moest dulden.
Maxime Martin leek geruime tijd op weg naar de pole, maar zoals gebruikelijk werden de prijzen pas aan de meet, bij het vallen van de geblokte vlag, verdeeld. In die ultieme seconden zag onze landgenoot zijn tijd voor een fractie verbeterd door stalgenoot Blomqvist. Bij RBM droomde men al van de dubbelslag maar nadat eerst Jamie Green zich tussen beide rijders had ingenesteld, deed Robert Wickens 0.024" beter dan de BMW-rijder met Zweedse roots om zich zodoende de pole toe te eigenen. De vijfde reeds voor de in Toronto levende Canadees, sinds 2012 in het DTM aktief.

Tom Blomqvist vertrekt niettemin vanop de eerste startrij. Maxime Martin werd finaal met de vijfde tijd gekrediteerd nadat ook Gary Paffett welgeteld 11/1000sten sneller dan de Belg was gegaan. Dat het er erg spannend aan toe ging blijkt uit het feit dat Martin als vijfde slechts ... 80/1000 sten bij polesitter Wickens in het krijt stond.

Bij iets warmere temperaturen dan gisteren lijkt het constructeur BMW met vier rijders in de top tien tot dusver beter te vergaan dan gisteren. Ook Audi is met vier vertegenwoordigers goed vertegenwoordigd. Mercedes-topper Lucas Auer, polesitter en winnaar van de zaterdagrace stelde teleur. De kampioenschapsleider kwam een halve seconde tekort en moest vrede nemen met een vijftiende startplaats. Op de vraag welk merk vandaag het maximale rendement uit de nieuwe, zachtere banden weet te puren, krijgen we vanaf 15u00 antwoord.

Foto: Hans van OnsemDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 21 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lausitzring DTM.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons