van der Horst

Lausitzring: Vervisch en Goethe kunnen pole niet omzetten in zege

Start race 2 ADAC GT Masters Lausitzring
Start race 2 ADAC GT Masters Lausitzring
Frédéric Vervisch had de Team WRT Audi R8 LMS #30 op de pole gekwalificeerd voor de tweede race van de ADAC GT Masters op de Lausitzring. Vervisch behield de koppositie na de start en gaf de wagen door aan zijn ploegmaat Benjamin Goethe in die positie. Maar kort na de wissel kreeg de Belgische Audi een penalty opgelegd voor een overtreding begaan tijdens de pitstop. Weg was de zege en het Belgisch-Deens duo finishte uiteindelijk op de negende positie.
Team Zakspeed - Mercedes AMG GT3
Team Zakspeed - Mercedes AMG GT3
De zege in die tweede race ging enigszins verrassend naar de Zakspeed Mercedes AMG van Dorian Boccolacci en Mick Wishofer. De Fransman vatte de race aan van op de zeventiende plaats maar op een vochtige piste stootte de Fransman door naar de negende positie in minder dan een ronde. Hij ging de pits binnen voor de rijderswissel in vijfde positie maar Wishofer hernam de piste in derde positie en ging even later voorbij Robert Renauer. Wanneer de WRT Audi bestraft werd nam Wishofe de koppositie over en stond die niet meer af. De Mercedes ging de twee Team Precote Herberth Motorsport Porsches van Robert Renauer/Klaus Bachler en Alfred Renauer/Sebastian Asch vooraf. Niels Lagrange en Clemens Schmidt (GRT Grasser Racing Lamborghini Huracan) eindigden op de twintigste plaats, zes plaatsen voor het duo Charles Weerts/Dries Vanthoor 5Team WRT Audi R8 LMS). Kelvin Van der Linde en Patrick Niederhauser (Rutronik-Racing Audi R8 LMS), die zesde eindigden voeren nog steeds de puntenstand aan.

Montaplast by Land Motorsport - Audi R8 LMS
Montaplast by Land Motorsport - Audi R8 LMS
De eerste race op zaterdag werd gewonnen door Montaplast by Land Motorsport Audi R8 LMS van Max Hofer en Christopher Haase. Zij haalden het nipt voor de  Mann Filter Team-HTP Winward Mercedes AMG van Indy Dontje/Maximilian Götz en de Precote Herberth Motorsport Porsche 911 GT3 R van Robert Renauer/Klaus Bachler. Alfred Renauer en Sebastian Asch kwamen eigenlijk als derde over de finish maar een tijdstraf wierp ze in de uitslag terug tot buiten de top tien. De Belgen speelden geen rol van belang in deze race en sloten het klassement af op de die laatste posities.

Foto's: ADAC GT Masters



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op zondag 1 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lausitzring ADAC.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons