Lausitzring: Zege Toksport WRT – Belgen buiten top 10

Toksport WRT - Mercedes AMG GT3
Pole positie en zege in race 1, het eerste weekend van de ADAC GT Masters is perfect begonnen voor Toksport WRT. Maro Engel en Luca Stolz haalden het in de eerste race op de Lausitzring met 0.736 seconde voorsprong op de SSR Performance Porsche 911 GT3-R van Michael Ammermüller en Christian Engelhart. Christopher Haase en Max Hofer plaatsten de beste Audi R8 LMS (Montaplast by Land-Motorsport) op de derde plaats. De race werd getekend door verschillende aanrijdingen in de kopgroep.
Voor Precote Herberth Motorsport, het team dat twee exemplaren van de Porsche 911 inschrijft, werd het een bijzonder frustrerende namiddag. Alfred Renauer, die in de startfase de leiding had overgenomen, werd eerst van de baan getikt door latere winnaar Luca Stolz, die niet bestraft werd voor het incident. Later werd broer Robert Renauer, in de andere auto, geramd door de Corvette van Markus Pommer, die poogde om een andere auto in te halen. Een mogelijke dubbele podiumplaats ging op die manier verloren.

SSR Performance - Porsche 911 GT3-R
Luca Stolz en Maro Engel werd dus bespaard van een straf en schreven zo de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op hun naam. Porsche eindigde wel nog op het podium dankzij Michael Ammermüller en Christian Engelhart, terwijl Land Motorsport de bronzen medaille pakte met de R8 van Christopher Haase en Max Hofer. De andere auto van het team leek eerst op weg naar het ereschavot, maar een aanrijding met de Porsche van Simona de Silvestro (KÜS Team75 Bernhard) deed beide wagens terugvallen in het klassement. De KÜS Team75 Bernhard Porsche 911 GT3-R van Jannes Fittje en David Jahn pakte de vierde plaats, terwijl de eerste Lamborghini (Grasser Racing Team - Albert Costa/Franck Perera) op de vijfde plaats kwam postvatten.

Niels Lagrange/Clemens Schmid - Grasser Racing Team
Voor de Belgen werd het een race die weinig vreugde bracht. Slechts één Team WRT Audi haalde de meet: Dries Vanthoor en Charles Weerts kwamen na een moeilijke aanvangsfase niet verder dan een 21ste plaats. De wagen van Ineichen/Bortolotti kwam zelfs niet verder dan de eerste ronde. Niels Lagrange (Grasser Racing Team Lamborghini Huracan GT3) vertrok te ver op de grid (28ste) om een topresultaat te behalen, maar na een mooie remonte eindigde onze landgenoot die de wagen deelt met Clemens Schmid alsnog als veertiende.

Foto's: ADAC GT

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in ADAC GT Masters op zaterdag 1 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lausitzring ADAC.